3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Otomobil uçuruma devrildi: 2 ölü

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, bir otomobilin Uludağ'ın eteklerindeki köy yolundan uçuruma devrilmesi sonucu 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesinde çalıştığı öğrenilen Serkan Başaran'ın (28) kullandığı 16 BS 076 plakalı otomobil, saat 22.00 sıralarında Uludağ'ın eteklerinde yamaç paraşütünün yapıldığı Zeyniler köyü yolunda, virajı alamayarak uçuruma devrildi.

Çalılık ve ağaçlık bölgede yaklaşık 600 metre sürüklenen otomobil ağaçlara çarparak durabildi.

Sürücü Serkan Başaran ile otomobilde bulunan ve yine Büyükşehir Belediyesinde çalıştıkları belirtilen İbrahim Sarıoğlu (40) ve Sedat Öztürk (27) yaralandı.

Çevrede bulunan vatandaşların durumu Jandarmaya bildirmesi üzerine olay yerine gelen Sivil Savunma, itfaiye ve 112 Acil ekipleri, karanlıkta bölgeye yaklaşık bir saatte halatlar sarkıtarak inebildi.

Devrilen otomobilin camlarından savrulan ve 200 metrelik alana saçılan yaralılara, ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı.

Sürücü Serkan Başaran ve İbrahim Sarıoğlu, müdahaleye rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.

Sağ kolu kırılan ve şok geçiren Sedat Öztürk ile iki kişinin cesedini, kayalık ve ağaçlık bölgeden çıkarmaya çalışan ekipler, helikopter desteği istedi.

Başbakanlık Kriz Merkezi aracılığıyla istenen askeri helikopter, Bandırma 6. Ana Jet Üs Komutanlığından saat 02.00'de bölgeye ulaştı.

Helikopterden sarkıtılan sedye ile önce yaralı Sedat Öztürk, kısa sürede Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine götürüldü.

Daha sonra tekrar bölgeye gelen kurtarma helikopteri, ayrı ayrı noktalarda bulunan Başaran ve Sarıoğlu'nun cesetlerini alarak UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırdı.

Yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından projektörle ormanlık alanı tarayan helikopter, Bandırma'ya döndü.

Yaralı ve cesetlerin helikoptere ulaştırılmasında AKUT ekipleri devreye girdi.

Kazayı ilk gören ve ekipler gelmeden yaralıları bulan Asım ve kardeşi Yener Kahraman, aracın şarampole devrildikten sonra ağaçlara çarpıp, takla atarak düştüğünü söylediler. Kahraman kardeşler, ''Parçalanan araç bir ağaca vurarak durabildi. Aşağıya indiğimizde yolcular araçtan fırlamış, her biri ayrı ayrı bölgelere düşmüştü'' diye konuştu
 

...
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2011 Çarşamba 12:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?