4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Otomobilciler Odası seçim startı verdi

BURSA ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI'NDA SEÇİM HEYECANI

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda seçim startı verildi. Ocak ayında yapılacak genel kurul öncesinde başkanlık için ilk aday Mehmet Yönel oldu.

Uzun yıllar başkanlık görevini üstlenen ve yaklaşık 5 ay önce kansere yenik düşen İbrahim Yönel'in oğlu Mehmet Yönel, Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda ocak ayında yapılacak olan 24'ncü olağan genel kurul öncesinde adaylığını açıkladı. Şoför esnafının problemlerine çare olmak için göreve talip olduğunu belirten Yönel, mevcut Başkan Hasan Topçu ve yönetimini eleştirdi. Verilen sözlerin tutulmadığını belirten Yönel, "Ne belediye rüsumları kaldırıldı, ne duraklar modernize edildi ne de esnafın gelirinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Sayın Topçu bunların sözünü 4 yıl önce vermişti" diye konuştu.

2 bin 388 üyesi bulunan odanın son 4 yıllık sürede hem maddi hem de manevi olarak büyük kayıplar yaşadığını ifade eden Yönel, "Odaya ait ambulans vardı ama şimdi yok. Polikliniğimiz vardı o da yok. Yeni duraklar açılacaktı onlar da açılmadı. Sürekli bir şeyler katmak yerine eksiltildi. Yalanla dolanla bu işler yürümezdi, yürümedi de zaten. Çünkü kongrede perişan haldeki şoför esnafı Topçu'ya en iyi cevabı vereceklerdir" dedi.

Oda başkanlığına aday olmasına kendisinin karar vermediğini söyleyen Yönel, "Çok sayıda şoför esnafı her gün beni arayıp aday olmam gerektiğini söylüyor. Ya işyerime geliyorlar ya da telefonla arıyorlar. Sorunları zaten ben de iyi biliyorum. İşte bu sorunları çözmek için tüm arkadaşlarımızla birlikte Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası'nı yönetmeye talip olduk" diye konuştu.

Göreve gelmeleri halinde önemli projelere imza atacaklarını belirtirten Yönel, en büyük ağırlığı şoför esnafının gelirini artırmaya yönelik çalışmalara vereceklerini söyledi. Yönel, şoför esnafının büyük bir kısmının araçlarında LPG kullandıklarına dikkati çekerek, "Ancak biz artık CNG (doğalgaz) kullanımı için çalışmalar yapıyoruz. İlk hedefimiz istasyon açmak olacak. Yakıt tüketiminden en az yüzde 60 civarında tasarruf sağlanmış olacak. Zaten en büyük sıkıntıyı maddi olarak yaşayan esnafımız biraz nefes almış olacak" diye kaydetti.

BURSA ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI'NDA SEÇİM HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 12:28:04
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 12:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?