6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Otomotiv Lisesi'nde sona doğru...

TÜRKİYE'NİN TEK OTOMOTİV LİSESİNDE SONA YAKLAŞILIYOR

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından yaptırılan Türkiye'nin ilk ve tek eğitim kurumu olma özelliğine sahip 'Otomotiv Endüstrisi ihracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin inşaatında sona yaklaşılıyor.

OİB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu ve Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar, yapımında son aşamaya gelinen Otomotiv Endüstrisi ihracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulundular. Sabuncu, Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin, otomotiv endüstrisinde faaliyet gösteren mevcut ve müstakbel yatırımların ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte insan kaynağının yetiştirilmesi için Bursa'da yatılı olarak eğitim verebilecek kapasitede ve kendi alanında Türkiye'nin ilk ve tek okulu olma özelliği taşıdığını söyledi. Okul çalışmalarında artık sona yaklaşıldığının müjdesini veren ve okulun 2010 - 2011 eğitim-öğretim döneminde öğrenime başlayacağını, okul isminin sınav klavuzunda yer aldığını ve sınav sonucuna göre 180 öğrencinin bu yıl öğrenime başlayacağını kaydeden Sabuncu, "Otomotiv sektörümüz Bursa'da 250 bin kişiye doğrudan, 1,5 milyon kişiye de dolaylı olarak istihdam sağlıyor. Bu eğitim yatırımıyla Bursa'mız sektörün çekim merkezi haline gelecektir" dedi.

720 öğrenci kapasiteli, 24 derslikli okul, 21 bin 760 metrekare araziye kurulu olup, fizik kimya ve biyoloji laboratuarları, 6 adet atölye, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon binası, 720 kişilik spor salonu, 560 kişilik çok amaçlı salon ve 4 daireli lojmandan oluşan bir eğitim kompleksi olarak tasarlanmıştır.

"Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi" adıyla kurulacak ve kendi alanında Türkiye'nin ilk ve tek eğitim kurumu olacak okulda, Bilişim Teknolojileri, Elektrik - Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi ve Motorlu Araçlar Teknolojisi olmak üzere 6 programda eğitim verilmesi planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 15:55:01
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 16:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?