4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Otomotiv Tüketicileri Derneği açıldı

Japonya'nın ardından dünyadaki 2. Otomotiv Tüketicileri Derneği Bursa'da açıldı.

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü'nde faaliyete geçen Otomotiv Tüketicileri Derneği için BUTTİM'de düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhuriyet Lisesi Dönence Grubu'nun sema gösterisi izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Törende konuşan Bayram Kazancı, "Hedefimiz Türkiye'de ekonomok çıkarların önüne geçilerek, Mevlana'da olduğu gibi insanı temel alan anlayışla üretim yapılmasını sağlamak" dedi.

Tüketici beklentilerini üst seviyeye çıkarmak istediklerini söyleyen Kazancı, otomotiv sektöründe bu anlayışın oturması için üreticiler, belediyeler, trafik teşkilatları ve kanun koyucularla iş birliği yapacaklarını belirtti. Japonya'nın ardından dünyada aynı alanda hizmet verecek 2. dernek olduklarının altını çizen Kazancı sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüketiciler ürün alırken bilinçli hareket ediyor. Ancak 10 binlerce lira ödeyerek aldıkları araçlar hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmuyorlar. Her araç farklı özelliklerde üretiliyor. Bu nedenle sürücüler aracı tam olarak tanımadan kullanıyorlar. Derneğimiz iş birliği ve pozitif bakış açısıyla otomotiv sektörüne katkı sağlayacak. 2015 yılında araç güvenlik testlerinin Türkiye'de yapılabilmesi için girişimlerde bulunacağız" dedi.

Dernek açılışına MHP Bursa Milletvekili Hamit Hamza Homriş, Otomotiv Tüketicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Kazancı, BESOB Başkanı Arif Tak, Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut İnan ile çok sayıda davetli katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 17:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?