3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Otomotivde fiyat artışı kapıda...

OTOMOTİVDE FİYAT ARTIŞI YAŞANABİLECEĞİ BİLDİRİLDİ

Renault Satış ve Şebeke Müdürü Merih Tüzün, ÖTV indimi sırasında otomotiv sektöründe yaşanan performansı bir türlü yakalayamadıklarını belirterek, "Önümüzdeki süreçte bir fiyat artışı yaşanabilir" dedi.

Renault marka araçlar, TÜYAP Fuarı'nda Bursalıların beğenisine çıktı. 26 Ekim Pazartesi günü Renault Fluence, değişik ekipman şeklinde piyasa sürüyoruz. 26 Ekim Pazartesi Renault Fluence'nin piyasaya satışa sunulacağını belirten Renault Satış ve Şebeke Müdürü Merih Tüzün, aracın bütün ekipmanlarıyla konforlu bir otomobil olduğunu söyledi. Tüzün, "Pazartesi gününden itibaren Renault Fluence'yi pazara sunuyoruz. Satışa sunulmadan önce aracımızı Bursalıların beğenisine sunduk" şeklinde konuştu.

 FİYAT ARTIŞI YAŞANABİLİR

Devletten herhangi bir destek gelmediği takdirde sektörün gelişmesinin zorlaşacağını belirten Tüzün, Ekim ayında yaşanan 82 binlik araç satışının Ekim ayında 3'te 1 oranında düşebileceğini söyledi. TRT payının da araç fiyatlarının artışına sebep olacağını kaydeden Tüzün, ÖTV indirimi sırasında yakaladıkları performansı yakalamayabileceklerini dile getirdi. Tüzün, "Önümüzdeki seneyi görmek lazım. Ancak destek olmazsa, düşük bir pazardan bahsedebiliriz. Kriz, aracın fiyatı üzerinde etki yapacaktır. Hükümet, hurda altyapısını hazırlayana kadar bir şey yapmayacağını söylüyor. Üzerine bir de TRT payı geldi. Önümüzdeki süreç içerisinde fiyat artışı olabilir. Açıkçası pazarı çekebilmek için bütün distribütörler çaba gösterecektir. ÖTV indirim sürecinde yakaladığımız ritmi koruyamıyoruz. Eylül ayında 82 bin olan otomotiv pazar alanı bu ay 3'te 1 oranında düşebilir. Bizim için son 3 ay çok önemli" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2009 Cumartesi 17:07:04
Güncelleme :24 Ekim 2009 Cumartesi 18:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?