2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Otosansit kavşağı törenle açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 40 ayda hizmete sunduğu 8. kavşak olan Otosansit Kavşağı, törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Otosansit Kavşağı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, 40 ay önceki Bursa ile bugünkü Bursa arasında büyük farklar olduğunun altını çizdi. Göreve gelmelerinin üzerinden 40 ayın geçtiğini dile getiren Başkan Şahin, "Ülkemizin daraltılan ufkunu nasıl hükümetimiz 4.5 yılda açtıysa, biz de Bursa'ya yıllardır beklediği hizmetleri verdik. 4.5 yıl önce ülke insanımızın yarınlara bakışı karamsardı. AK Parti iktidarının 'sessiz devrimi' ile her alanda Türkiye şaha kalkarken, bizler de Bursa'da hizmet yağmurunu başlattık" dedi.

Hizmetlerde önceliği ulaşıma verdiklerini anlatan Başkan Şahin, Otosansit Kavşağı ile birlikte 40 ayda 8 kavşağı hizmete açtıklarını, 2 tanesinin de yolda olduğunu söyledi. Önceden Otosansit'ten Küçük Sanayi'ye kadar gidiş-geliş güzergahında 26 tane sinyalizasyon olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, "Bugün ise 20 kilometrelik bu mesafede sadece 3 sinyalizasyon kaldı. Bunlara ek olarak Bursa, artık Acemler'den Otosansit'e kadar 11 kilometrelik alternatif yola yani Yakın Doğu Çevre Yolu'na sahip oldu. Yollar, bir şehrin damarlarıdır. Her yeni yol, her yapılan ulaşım yatırımı, şehrin kalbinin ferahlaması demektir" diye konuştu.

Bursaray B etabı inşaatından hızlı feribota kadar Bursa'ya yapılan ulaşım yatırımlarından söz eden Başkan Şahin, hiçbir dönemde bu kadar ulaşım yatırımı yapılmadığının altını çizdi. Şahin şöyle devam etti: "Biz yaptık diyerek kalan 1.5 yılımızı hizmetlerimizi anlatarak geçirmeyeceğiz. Yapacağımız daha çok iş, gerçekleştireceğimiz daha çok güzellikler var. Anlattıklarım 40 ayda gerçekleştirdiğimiz ulaşım yatırımlarımızdan birkaçı. Söz verdiğimiz gibi Bursa'yı yaşanmaktan mutluluk duyulacak marka bir kent haline getirmek için çalışmaya devam ediyoruz. İnşaatı devam eden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi ile Bursa kongre merkezi olacak. Merinos Parkı ile 300 bin metrekare yeni parka kavuşuyor. Kent meydanı ve Çarşı Projesi Bursalılar'ın yeni buluşma noktası olacak. Türkiye'nin en büyük ve modern hali Bursa'da kuruluyor. Sayısız çevre, ulaşım ve sosyal projeyi bir bir hayata geçiyoruz. Bir şehri inşa etmek kolaydır. Fakat kadim bir şehri tahrip etmeden, tarihi mirasına zarar vermeden inşa etmek marifet ister. İşte biz de bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bursa, kendini keşfetmeyi bekleyen cevherlerle dolu. Yaptıklarımızla hem Bursa'nın hem de Bursalı hemşehrilerimizin cevherlerini ortaya çıkarıyoruz."

"HİZMETLERLE İLGİLİ BİR ŞEY SÖYLEYEMEYENLER İFTİRA KAMPANYASI BAŞLATIYOR"

Bursa'nın 4.5 yıllık AK Parti iktidarı süresince yatırımlara boğulduğunu belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik ise, Bursa'da yapılanlarla ilgili rahatsızlık duyanlara 'hodri meydan' dedi. Bursa'da 4.5 yılda neler yapıldığını vatandaşın bildiğini anlatan Çelik, "Hizmetlerle ilgili bir şey söyleyemeyenler şimdi iftira kampanyaları başlatıyor. Ama Recep Tayyip Erdoğan gibi yiğit bir Anadolu evladına kimse leke süremez. Ne ona, ne de onun çalışma arkadaşlarına ne de bu hizmet kadrosuna leke süremezsiniz. Bir şey bildiğini iddia eden varsa, geçmişte iktidardayken yapsaydı. Bizim hizmetlerimiz devam ediyor. Bu yüzden Bursa için artık 12 milletvekili yeterli değildir. Bunun yukarılara çekilmesi gerekiyor. Bursa'nın buna hazır olduğunu görüyorum" dedi.

Çelik, Bursalılar'ı Başbakan Erdoğan'ın katılacağı 13 Temmuz Cuma günü saat 18.00'daki Fomara mitingine davet etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, Bursa'yı yatırımlarla donatan ve modern kent haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür etti. Yazıcı, 3 Kasım 2002'nin millet gündemi ile hükümet gündeminin birleştiği günün tarihi olduğunu, 22 Temmuz 2007'de ise milletin "hizmete devam" devam demek için sandık başına gideceğini söyledi. 3 Kasım 2002'nin ayrıca milletin kaynaklarının bankalar yoluyla yandaşlarına hortumlayanların devre dışı bırakıldığı günün tarihi olduğunu anlatan Yazıcı, "Önemli bir seçimin arifesindeyiz. Bugün, 4.5 yıldır milletimize kazandırdığı hizmetleri gölgelemek için çamur atmayı siyaset olarak kabul edenler var. 3 Kasım 2002'den önce vatandaş en çok zam kelimesini duyardı. Biz ise dar gelirlinin maaşına zam yaptık. Hükümetimiz, eğitimden sağlığa, bayındırlıktan ulaşıma, haberleşmeden dış ilişkilere, sosyal politikalara kadar devrim niteliğinde icraatlar gerçekleştirdi. 30 yıl sonra Rusya Devlet Başkanı Türkiye'ye geldi. 18 yıl sonra Yunanistan Başbakanı, Suriye Devlet Başkanı ise 57 yıl sonra Türkiye'ye geldi. Bu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderlik vasfının bir kazancıdır. Tayyip Erdoğan, sadece parti genel başkanı değil bir liderdir. Tüm partilerin genel başkanı var. Ama bizim liderimiz var. Sınırlarını aşmış bir lider. Onunla konuşulmadan rotalar çizilemiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 22 Temmuz'da ya hizmetlere devam diyeceğini ya da sil baştan diyeceğini belirten Yazıcı, "Gezdiğimiz yerlerde görüyoruz. Milletimiz basiret sahibi herkes hizmetin ne demek olduğunu anlamış ve algılamış. İktidarımızda 2 bin 477 dolar olan milli geliri 5 bin 500 dolara çıkardık. Enflasyonu tek haneli rakamlara indirdik. Bankaların paralarını millete kazandırmak için seferberlik ilan ettik. İkinci dönemde ise milletimizin teveccühü ile göreve gelirsek hedef fert başına milli geliri 10 bin dolara çıkarmak, 500 bin toplu konut yapmak, duble yol projesini tamamlamaktır. Bu ülkenin sorunları çözmek ortak çıkarımız" dedi.

Hükümetin Türkiye'de büyük bir değişim ve dönüşümü gerçekleştirdiğini ifade eden Yazıcı, AK Parti'nin uluslararası ilişkilerde milletin başını eğdirecek hiçbir eylem ve işlemin içinde olmadığını dile getirdi. Yazıcı, her olaya vatanperver pencereden baktıklarını belirterek, "Bizim vatanperverlik anlayışımız sorunları olduğu gibi yumak halinde nesilden nesile iktidardan iktidara taşımak değil. Bu ülkenin problemlerini çözmektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, Grup Başkan Vekili Çelik, Başkan Şahin, AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Cafer Yıldız ile törene katılan davetliler, temeli Mart ayı sonunda atılan ve 118 günde tamamlanan Otosansit Kavşağı'nın açılışı kurdelesini kesti. Başkan Şahin ve protokol üyeleri daha sonra Otosansit Kavşağı'nı kullanarak Ankara istikametine giden araçlara el sallayıp hayırlı yolculuklar diledi. Törende Şirinevler Mahallesi Muhtarı Süleyman Öztürk, hizmetlerinden ötürü Başkan Şahin'e plaket verdi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 16:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?