4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Oturma eylemi yaptılar

Bursa'da küçük yaştaki kıza cinsel istismar suçundan yargılanan yazar Hüseyin Üzmez'e duruşma girişinde şemsiyeyle saldırarak hakaret ettikleri iddia edilen 2 kadın ve arkadaşları oturma eylemi yaptı.

14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandıktan 6 ay sonra tahliye edilen yazar Hüseyin Üzmez, 10 Şubat'taki duruşması öncesinde adliye önünde toplanan bir grup tarafından protesto edilmişti. Ellerinde pankartlarla yazar Üzmez'i protesto eden Pınar Koyuncular (31) ve Nergis Şişek (18) hakkında soruşturma başlatılmıştı. İfade için çağrılan Üzmez, savcıdan şüphelilerin cezalandırılmasını istedi. Savcılığın 2 şüpheli hakkındaki soruşturması sona erdi. Koyuncular ve Şişek hakkında "kasten yaralama ve hakaret" suçundan toplam 7'şer yıl 8'er ay hapis talebiyle dava açıldı.

Haklarında dava açılan kadınlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orhangazi Parkı'nda oturma eylemi yaptı. Halkevciler ve Kolektifçi Kadınlar'ın da katıldığı eylemde "Tacizciyi, tecavüzcüyü aklamadık. 15 yıl yetmez, asın bizi" şeklinde dövizler göze çarptı.

Pınar Koyuncular, açılan davanın bir skandal ve memleket kadınlarının alnına sürülen kara leke olduğunu söyleyerek, "Hüseyin Üzmez gibi bir adam elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolaşırken, her seferinde mahkemelerden aklanarak çıkması bizi rahatsız etti. Bu adamın yargılanmayıp, bizim yargılanmamız kabul edilemez" diye konuştu.

Yaptıkları mücadelenin arkasında duracaklarını ifade eden Nergis Şişek ise, "15 yıl da alsak, 30 yıl da alsak değişen bir şey yok. Tecavüz ve tacizin karşısında duracağız. Bu ülkenin adaleti Üzmez'i yargılamazken, yalnızca demokratik tepki gösterdik diye bize 15 yıl veriyorsa bundan pişmanlık duymayız" dedi.
Grup, oturma eyleminin ardından olaysız şekilde dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 11:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin IP: 88.245.14.xxx Tarih : 14.06.2009 23:52:39

onlarda kaşınıyorlardır..bu ülkede adalet,yargı yokmu..insanları yargılamak onlara mı kaldı..onlar başka şeylerin peşinde...