4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'ÖTV indirimi devam etmeli'

RENAULT MAİS GENEL MÜDÜRÜ AYBAR:

Otomotiv sektörünün kolay bir sektör olmadığını dile getiren Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Otomobil kolay elde edilebilir ürün değil. Bizim ülkemizde insanımızın kişi başı yıllık geliri ortalama bir otomobil almaya yeterli değil. İnsanımızın alım gücünü desteklemek ve bu otomobillere ulaşmasını desteklemek gerekiyor. Geçen 6 ayda yaşadığımız vergi indirimleri bu fırsatı verdi, daha çok otomobil satabildik. Bundan sonra da bunların devam etmesi geleceğimiz için önemli ve hayati. Ben inanıyorum ki bu mesajlar alınır ve yaşadığımız düşüş bir daha yaşanmaz" dedi.

 "FLUENCE BURSA'DAN 80'İN ÜZERİNDE ÜLKEYE GİDECEK"

Yeni çıkan Fluence'den bahseden Aybar, "Adı üzerinde akıcı zarafet demek. Bu ekonomik, ergonomik otomobil buradan 80'nin üzerinde ülkeye yola çıkmaya başladı. Bu otomobil birçok pazarda bizleri gururla temsil edecek" diye konuştu.

Otomotiv sektörünün dünyada en önemli sektörler arasında bulunduğuna dikkat çeken Aybar, "Çünkü otomotiv deyince ortaya çok büyük katma değer, enerji, teknoloji çıkıyor, milyonları bulan çok önemli nitelikli istihdam çıkıyor. Bursa bu konuda dünyaya marka oldu. 40 yılı aşkın süredir Bursa'da bu yatırımlar devam ediyor. Bugün Türkiye'de hiçbir aile yoktur ki Renault ile tanışmamış olsun. Çünkü baştan itibaren kaliteye ve sağlamlığa çok önem veriyoruz. Bugün dünyanın birçok ülkesine Bursa'dan ürün gidiyor.

Bursa'daki değerli mühendislerimizin, işçilerimizin, Türkiye'nin, bizlerin ürünü oluyor. Güney Afrika'dan Uzakdoğu'ya kadar Renault geldiğinde Bursa'dan mı diye soruluyor. Bursa'nın ürünü aranıyor, tercih Bursa'nın ürünü oluyor. Bu; bizlerin Bursa'da oluşturduğumuz mükemmel kalite anlayışı, işe sahiplilik ve sonunda gelen başarı" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 20:02:05
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 11:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?