6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Oyak Renault önünde protesto

OYAK RENAULT ÖNÜNDE PROTESTO

Bursa'da üretim yapan Oyak Renault Fabrikası'nın sosyal tesislere başörtülü çalışan yakınlarını almaması, tiyatrolu gösteriyle protesto edildi.

Renault fabrikası önüne getirdikleri bir otomobil üzerinde kullanma kılavuzunu deneyen Genç Siviller, yaptıkları açıklamayla da yasağa tepki gösterdi. Tiyatrolu gösteride, Renault matruşkaya benzetildi.

Genç Siviller adına açıklama yapan Murat Fırat, amaçlarının toplumun dikkatini yasakçı zihniyete çekmek olduğunu belirterek, "Renault'nun yaptığı bu yasaklayıcı zihniyeti kınıyoruz. Onların 'adreslerinin değiştiğini, alıştığımız hizmetin hala değişmediğini' hala başörtülü arkadaşlara bu yasakları uyguladıklarını görmekteyiz. Bunu da ancak bu kadar mizahi bir eylemle anlatabileceğimizi düşündük. Onların bu saçma düşüncelerini ciddiye almıyoruz. Biz arkadaşlarımızın her şekilde, başörtüsüyle de, başörtüsü

olmadan da, rahatlıkla Renault arabalarına ve fabrikalarına rahatlıkla girebilmelerini istiyoruz" dedi.

Renault'nun Bursa'daki kaporta-montaj ve mekanik şasi fabrikasının içinde bulunan tüketim kooperatifine çalışanların başörtülü eşlerinin girmesi mart ayı başında yasaklanmıştı. Oyak-Renault'daki baş örtüsü yasağı 27 Şubat'ta bir çalışanın eşi, annesi ve babasıyla kooperatife alışverişe gitmek istemesiyle başladı. Kapıdaki görevliler çalışan işçi ile başı açık eşini içeri aldı. Başörtülü annesi ile babasının girmesine ise izin vermedi. Yaşlı çifti yağmur altında bekçi kulübesinin önünde bekleten

görevliler, talimatın yönetimden geldiğini bildirdi. Yasağa gerekçe gösteremeyen Oyak Renault yönetimi, adres olarak 'tüzel kişilik' dediği kooperatifi göstermişti. Kooperatif yetkilileri ise yasağın sebebinin 'tadilat' olduğunu ileri sürmüştü.

OYAK RENAULT ÖNÜNDE PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 15:04:00
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 16:00:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?