4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Oylat bakımsızlıktan can çekişiyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinin şifalı kaplıcaları ile ünlü turizm merkezi Oylat'ta, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait mesire yerinin adeta çöplüğe dönmesi tepkiye sebep oluyor.

Şehrin stresinden kaçmak için Oylat'a gidenler, çöp yığınlarıyla karşılaşınca şoke oluyor. Şikayet üzerine turizm merkezi Oylat'a gidip, Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait mesire yerini inceleyen İnegöl Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, İkinci Başkan Sadullah Organ ve Yönetim Kurulu üyesi Hasan Özdemir, çirkin görüntüler karşısında hayrete düştü.

Turizm Haftası'nın kutlandığı şu günlerde Oylat'a gidip piknik yapmak isteyen vatandaşlar, çirkin görüntüleri görünce adeta kaçarcasına bölgeyi terk ediyor. Sanki uzun yıllar el değmemiş bir yeri andıran mesire yerindeki piknik masalarının çürüdüğünü, her tarafın nereden getirildiği belli olmayan çöplerle kaplı olduğunu belirten Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, yetkilerinden Oylat'a sahip çıkmalarını, bu çirkin görüntülere son vermelerini istedi.

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden, hatta Avrupa'nın bazı ülkelerinden gelen misafirlerin bu çirkin manzarayı görmesinin İnegöl için büyük bir dezavantaj olduğunu ileri süren Yıldırım, hiç vakit kaybedilmeden derhal gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 13:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?