1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Oylat kaplıcalarının kapasitesi artıyor

Oylat Kaplıcaları Genel Müdürü Fahri Ekren, yaptıkları yeni yatırımlarla Oylat'ı çok daha güzel hale getirdiklerini belirterek, 2007 ortalarında yapımı devam eden büyük bir tesisi daha turizme kazandıracaklarını söyledi. 

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne 27 kilometre uzaklıkta bulunan Oylat Kaplıcaları'nın, çevre köylerde rastlanan kalıntı ve buluntulara göre, geçmişinin Roma dönemine kadar uzandığı ve Romalılar'ın da kaplıcada şifa aradığı tahmin ediliyor. Uludağ'a sırtını dayayan tesisleri, yemyeşil vadilerle çevrili bir yamaç üzerinde kurulu Oylat Kaplıcaları, tam bir doğa harikası olarak ziyaretçilerini karşılıyor. Türkiye'nin birçok ilinden insanların tatil ve şifa bulmak için geldiği yörede, halk ve yetkililer, yaz kış 40.5 derece olan sıcak suyun, nefrit, kısırlık, romatizma, idrar yolları, böbrek ve kadın hastalıklarına iyi geldiği söylüyor. 

Oylat Kaplıcaları Genel Müdürü Fahri Ekren, yaptıkları yeni yatırımlarla Oylat'ı çok daha güzel hale getirdiklerini belirterek, "2007 ortalarında yapımı devam eden, 800 metrekare alan üzerine kurulan, 250 yatak kapasiteli büyük bir tesisi daha turizme kazandıracağız. Bölgemizde konaklama için birçok tesis bulunuyor. Gelen konuklarımızın rahat edebilmesi için her türlü imkan mevcut. Bölgedeki şifalı suyunu bir kenara bırakırsak, burası yaz kış muhteşem bir manzaraya sahip. Gelen konuklarımız, yazın Uludağ'ın kar sularıyla beslenen, Oylat Deresi'nin ve orman içinde oluşturduğu şelalenin tadını çıkarabilirler. Ayrıca kendine güvenenler derede balık tutmayı deneyebilir. Uzun doğa yürüyüşleri ve temiz hava almak için yöremiz ideal bir yer" dedi. 

Ekren, Oylat'a gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmak gerektiğini ifade ederek, özellikle hafta sonları büyük bir yoğunluk yaşadıklarını belirtti ve rezervasyonların Oylat Kaplıcaları'nın www. oylatkaplica.com adlı internet sitesinden yapılabileceğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2006 Pazar 14:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?