4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Öymen paraşütü şikayet etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Onur Öymen, partisinin Bursa mitingi sırasında Genel Başkan Deniz Baykal'ın konuşma yaptığı alanın üzerinden geçen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Altepe'nin ismi yazılı hava taşıtıyla ilgili İl Seçim Kurulu'na şikayette bulundu.

Paraşütün mitingin yapıldığı Fomara Meydanı'nın üzerinden 4 kez geçtiğini de hatırlatan Öymen, "Öncelikle uçağın ruhsatı yok. İkincisi sivil havacılık kurallarına göre kalabalıkların üzerinden uçması yasak. Bunu ilgililere duyuruyoruz. Ancak kimse hakkında işlem yapılmıyor. Bunlar gerçekten rahatsızlık verici gelişmelerdir. Seçimlerin selametini olumsuz etkileyecek unsurlardır. Ayrıca 3 milyon 500 bin vatandaşımız, vatandaşlık numarası ilgili belgelere kaydedilmediği için oy veremeyecek.

Niçin? Hükümet zamanında gerekli tedbirleri almadı, duyurularda bulunmadığı için. Dünyanın hangi demokrasisinde bunlar oluyor? Seçimlerin adil ve tarafsız bir şekilde yapılması öncelikle Yüksek Seçim Kurulu'nun görevi. Biz de bu görevi hatırlattık. Gerekli tedbirlerin alınmasını istedik. Buna benzer usulsüzlüklerin olmaması için Seçim Kurulu'ndan daha dikkatli davranmalarını rica ettik. Usulsüzlük yapanların takip edilip haklarında işlem yapılmasını istedik. Bu şikayetlerimizi, Bursa İl Başkanlığımız aracılığı ile Yüksek Seçim Kurulu'na iletilmesi amacıyla Bursa'dan yaptık" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 13:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?