4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Öymen'den Balbay'a tam destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili Onur Öymen, Mustafa Balbay'a destek vermek için Cumhuriyet gazetesi yazarları ile bir araya geldi. Hükümete tepki gösteren Öymen, "Türk milleti otoriter, dinci Osmanlı İmparatorluğu'nu yıktığı gibi, demokratik yöntemlerle AK Parti İmparatorluğu'nu da yıkacaktır" dedi.

TÜYAP Kitap Fuarı'ndaki Cumhuriyet standını ziyaret ederek Mustafa Balbay için düzenlenen imza gününe katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Çok değerli gazeteci dostumuz Mustafa Balbay'ın tutuklanmasını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Zamanında Fransa'da Degoulle Cumhurbaşkanı iken ona şiddetli eleştirilerde bulunan Jean Paul Sartre'nin tutuklanmasını önermişler. 'Bunu tutuklayıp size yönelik suçlamalarını önleriz' demişler. Degoulle ise, "Ona bir şey yapmayın, Jean Paul Sartre Fransa'dır' diye cevap vermiş. Biz de diyoruz ki, Mustafa Balbay Türkiye'dir. Kimse muhalifleri tutuklayarak avantaj sağlayacağını ümit etmesin. Eğer iktidarın böyle bir ümidi, düşüncesi varsa boşunadır" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE MUSTAFA BALBAY'LARI BİTİREMEZSİNİZ"

Türkiye'de Mustafa Balbay'ların bitmeyeceğini dile getiren Öymen, "Bir Mustafa Balbay'ı tutuklarsınız, yüz tane, bin tane Mustafa Balbay çıkar. Eğer demokrasi varsa eleştiri de olacaktır. Eleştiriyi içinize sindireceksiniz. Eleştiri olmayan ülkelerin adına demokrasi demiyorlar. Sizin gönlünüzdeki biat kültürü ile Türkiye çağdaş bir ülke olamaz. Türk milleti otoriter, dinci Osmanlı İmparatorluğu'nu yıktığı gibi, demokratik yöntemlerle AK Parti İmparatorluğu'nu da yıkacaktır. Kimse muhalefeti susturarak iktidarda kalabileceğine güvenmesin. Kimse yargıya siyaseti karıştırmaya kalkışmasın. Yargıya siyaseti karıştırmaya çalışmak, demokrasiye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Ama biz inanıyoruz ki Ankara'da yargıçlar, Türkiye'de hakimler var. Siyaseti yargıya karıştırmaya çalışanlar mutlaka başarısızlığa uğrayacaklardır. Türk halkının Balbay'ın görüşlerine ihtiyacı var. Eleştirileri susturmak isteyenler Türkiye'nin karanlık sayfalarında yerlerini alacaklardır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 19:47:42
Güncelleme :7 Mart 2009 Cumartesi 19:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?