2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Oyuncağı gerçek sanınca...

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde girdiği eve caydırıcı olması için konulan oyuncak güvenlik kamerasını gerçek zanneden hırsız, 3 bilgisayarı ve evi de ateşe verdi.

Olay Esentepe Mahallesi Şehit Ayvaz Gür Sokak'ta Demokrat Parti İlçe Başkanı Yüksel Esen'in evinde meydana geldi. Kimsenin olmadığı bir sırada eve giren hırsız, ziynet eşyalarıyla bir miktar dövizi çaldı. Evden çıkarken kapıda ve iki katlı evin bir duvarına caydırıcı olması amacıyla konulan oyuncak güvenlik kamerasını gören hırsız, bunları gerçek zannetti.

Kameraya yakalandığı hissine kapılan hırsız, eve girip içerideki 3 bilgisayarı ateşe verdi. Evdeki yangın kısa sürede büyüdü. Ancak ev sahibi, itfaiye ve polislerin gayretiyle alevler bastırıldı. Kuaförlük yaşan eşi Mergül Esen ve kızının hırsızı gördüğünü ancak yakalayamadıklarını anlatan DP İlçe Başkanı Yüksel Esen, "Şahıs balkon demirlerinden aşağıya atlamış. Kapıdaki oyuncak kamerayı gerçek zannetmiş. Delilleri yok etme amacıyla evdeki bilgisayarları da ateşe vermiş. Ben de haberi alınca eve geldim. Yangını söndürürken parmaklarım da yandı. Eşim ve kızım hırsızı görseler teşhis edebilirler" diye konuştu.

Polis ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken, hırsızlık olaylarına karşı mahalle ve ilçe sakinleri daha duyarlı olmaları konusunda bilgilendirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2011 Pazar 10:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?