4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Oyuncak dünyası konuşuluyor

Perakende sektörünün tek televizyon programı Perakende Ofisi’nde bu hafta oyuncak sektörü ele alınıyor.
Çekimleri As Merkez’de gerçekleştirilen Perakende Ofisi’nin konuğu Armağan Oyuncak Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Vural oldu.

As Merkez Genel Müdürü Fahir Çam ve Perakende Bilgi Evi Genel Müdürü Ergün Güler ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren Muharrem Vural, “İyi ya da kötü oyuncak yoktur” diyerek, tüm oyuncakların her yaştan çocuğun gelişiminde olumlu etkisi olduğunu vurguladı.

Asıl önemli noktanın oyuncak seçimi olduğuna dikkati çeken Vural, “Türkiye’de anne ve babalar oyuncak seçimi konusunda bilgisizler. Her yaşa ve her çocuğa uygun oyuncak mutlaka vardır. Bu noktada ebeveynlerin çocuklarını çok iyi gözlemlemesi gerekiyor. Çocuk sessiz olabilir, sıcakkanlı veya içine kapanık, uslu ya da hiperaktif olabilir. Çocuğun yapısına göre oynayabileceği ya da oynaması gereken oyuncaklar da farklılık gösterir. Aileler oyuncak satın alırken mutlaka ve mutlaka bunu göz önünde bulundurmalı, oyuncağı çocuğuna göre seçmeli” diyerek, ebeveynlere tavsiyelerde bulundu.

Oyuncağın iyi bir eğitim aracı olduğunu sözlerine ekleyen Muharrem Vural, Amerika’da çocuk başına düşen yıllık oyuncak harcaması 350 dolar iken Türkiye’de ise bu rakamın sadece 12 dolarda kaldığını dile getirdi.
As Merkez ve ÜÇGE sponsorluğunda yayınlanan Perakende Ofisi 17 Nisan Cuma akşamı 21.30’da AS TV ekranlarında yayınlanacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 10:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?