6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Özel halk otobüsçülerinin gergin seçimi

ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİNDE GERGİN SEÇİM

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası'nın olağan genel kurulunda gergin anlar yaşandı. Mevcut Başkan Akif Canıtez'in konuştuğu sırada bazı muhalif üyeler kürsüye yürürken, bazıları da oturduğu yerden 'yuh' çekerek ortamı gerdi.

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası'nın, Küçük Sanayi'deki esnaf sarayında gerçekleştirilen genel kurulunda yoğun güvenlik tedbiri alındı. Genel kurula gelen üyelerin üzeri polisler tarafından dikkatle aranırken, listelerde ismi olmayanlar salona alınmadı. Sakin başlayan genel kurulda faaliyet ve denetim raporları okunduktan sonra dilek bölümünde bir üye söz alarak sıkıntıları dile getirdi. Özellikle yolcu görünüm sistemi konusunda mağdur olduklarını söyleyen üye, ücretsiz otobüs kartlarında da mağdurun sadece otobüs işletmecileri olduğunu savundu.

Başkan adayı Ramazan Çalan ise yerel yönetimlerin artık esnaf üzerinden kar elde etme anlayışını terk etmesini istedi. Avrupa'da lastik tekerlekli ulaşımın tramvaya göre daha ekonomik ve konforlu olduğunu söyleyen Çalan, Bursa'da ise insanların tramvaya yönlendirildiğini ileri sürdü. Burulaş'ın izlediği yol yüzünden otobüs esnafının sefalet ve güvensizlik içerisinde olduğunu belirten Çalan, şehrin batısındaki 300 yeşil otobüsün fazla olduğu söylenmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin yine ihaleler açmasını da eleştirdi. Şehir trafiğini kendilerinin aksatmadığını, tam tersi Burulaş'ın sebebiyet verdiğini iddia eden Çalan, ücretsiz otobüs kartı konusunda da haksızlıkların yaşandığını, göreve gelmesi konusunda bu haksızlığı gidereceğini, esnafın haklarını kimseye peşkeş çektirmeyeceklerini vurguladı.

Mevcut başkan Akif Canıtez ise Türkiye'de tüm halk otobüslerinin belediye adına toplu taşıma hizmeti verdiğini anlatırken, her zaman uzlaşı içerisinde olduklarını söyledi. Kart yönetmeliğinin değiştiğini de anlatan Canıtez, "1 Ocak tarihinden itibaren yeni yönetmelikle değişiklikler oldu. Bunun sonuçlarını henüz göremedik. Yolcu görünme sisteminde sıkıntılarımız var. Bu mesele bizim dönemimizde başlamadı. sistem kurulduğundan beri var. Burulaş ile yaptığımız anlaşmaya göre sisteme müdahale şansımız yok. Ama boş durmadık ve kendi sistemimiz giçin çalışmalar başlattık. Sistemi bazı araçlarda denemeye aldık. Artık sistemdeki sonuçları bizler de görebiliyoruz. Bu zamana kadar tüm yönetimler sıkıntıların aşılması için çalıştı. Ama hemen bitirmek kolay değil" dedi.

Görev boyunca kimseye peşkeş çekmediğini de anlatan Canıtez, "Peşkeş çekseydim önce Hasanağa'da çekerdim. Oradaki minibüslere söz vermeme rağmen onları bitirdim. Orada çalışan yakınlarım da vardı. Ama o hatta minibüslerin çalışmasını engelledim. Otobüs esnafının çalışmasını sağladık. Biz 'esnaf bitti' diye göreve geldik. Ama gelince odanın bittiğini gördük. İcralar karşımıza çıktı. Bu yüzde önce odayı toparlamaya çalıştık. Şimdi de odayı ayağa kaldırıcaz. Üyelerimizin yararına olan işleri tek tek hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Başkan Canıtez'in konuştuğu sırada bazı üyeler oturduğu yerden 'yuh' çekmeye başlayınca ortam gerildi. Divan Başkanı Arif Tak, üyeleri sert bir dille uyarırken, bazı üyeler yerlerinden kalkıp kürsüye yürüdü. Bu esnada bazıları da yerlerinden başkan Canıtez'e laf atmaya devam etti. Gerilen ortamın sakinleşmesi için Divam Başkanı Arif Tak, iki başkan adayını sahneye çağırarak kucaklaşmalarını istedi. Çalan ve Canıtez bunun üzerine birbirine sarılarak, herkesin sakin olmasını istedi.

Ortalığın yatışmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi.

ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİNDE GERGİN SEÇİM
ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİNDE GERGİN SEÇİM
ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİNDE GERGİN SEÇİM
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 16:36:04
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 18:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?