5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Özel halk otobüslerinde 'Bukart' dönemi

Bursa’da hafif raylı sistem ve belediye otobüslerinden sonra özel halk otobüslerinde de kağıt bilet yerine bütünleşik bilet sistemi uygulamasına geçiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Burulaş Genel Müdürlüğü’nde özel halk otobüslerinin bütünleşik kart sistemine geçirecek olan protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada, şehrin ulaşım probleminin çözümüne yönelik büyük mesafe aldıklarını söyledi.

Şahin, seçim döneminde Bursa’nın ulaşım problemini çözecekleri yolunda verdikleri sözün arkasında olduklarını belirterek, "Her şeyden önce Bursa’da yaygın olan ’Kavşak yatırımları birkaç yıldan önce bitmez. Başlayan her proje yıllarca sürecek bir trafik çilesine neden olur’ kanaatini yıktık. Projelerimizi Bursa’da daha önce gerçekleştirilemeyenleri kısa sürede tamamlama yolunda verdiğimiz sözlerimizi tuttuk" dedi.

Ulaşım probleminin çözümüne yönelik yaptıkları yatırımların yanı sıra vatandaşların toplu taşıma araçlarını rahat bir şekilde kullanmalarını sağlayacak uygulamalara da değinen Şahin, "Özel halk otobüsü şoförlerine eğitim verdik. Hafif raylı sistemle belediye otobüslerinden sonra özel halk otobüslerinde bütünleşik bilet sistemine geçiyoruz. Bu uygulama özel halk otobüslerinin seferlerinin düzenli yapılmasını ve hatlardaki yolcu potansiyelinin de belirlenmesini sağlayacak. Buna göre gereksiz seyahatler azaltılacak, yolcu potansiyeli olan yerlerin sefer sayıları artırılacak. Toplu taşımada ulaşım tek merkezden kontrol edilecek. Toplu taşımada birçok veriye ulaşmamızı sağlayacak bu sistem, ileriki yıllarda ulaşım master planının hazırlanmasına, ulaşım yatırımlarının doğru ve ihtiyaca uygun projelendirilmesine katkısı olacak" diye konuştu.

Özel Halk Otobüsçüleri Derneği Başkanı Metin Beytüzün ise, yeni sistemin vatandaşların şikayetlerini sona erdireceğini ve toplu ulaşıma disiplin getireceğini belirtti.

BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya da, Bursa’daki 355 özel halk otobüsüne maliyeti 4 bin 650 euro olan validatör takılacağını kaydederek, araçların takibinin tek merkezden kontrol edilebileceğini, bu sistemin bilet kesilmemesinden dolayı vergi kaybının da önüne geçeceğini bildirdi.

Konuşmalardan sonra özel halk otobüslerinin bütünleşik bilet sistemine geçirecek olan uygulamanın protokolü Şahin, Beytüzün ve Kaya arasında imzalandı. Sistemin özel halk otobüslerine montajının ağustos ayına kadar tamamlanması planlanıyor. Sistemin hayata geçmesinden sonra aktarmalı yolculukların hesaplı olacağı dile getirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:22:39
Güncelleme :16 Mayıs 2005 Pazartesi 15:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 81.214.220.xxx Tarih : 17.05.2005 15:53:57
SAYIN HİKMET ŞAHİN; GEMLİK-BURSA MERKEZ ARSASI DİREK OTOBÜS SEFERLERİ KOYACAK MISINIZ..? GEMLİK HALKI OLARAK BURSA-GEMLİK ARASI ULAŞIMDA SORUNLAR YAŞIYORUZ. TOPLU TAŞIMACILAĞA ÖNEM VERDİĞİNİZİ BEYAN ETMİŞSİNİZ. GEMLİK HALKI TEKELCİLİKTEN;TOPLU TAŞIMACILIĞA NE ZAMAN GECECEK.. GEMLİK İLÇESİNİ BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAĞLADINIZ; AMA HİZMET GÖREMİYORUZ.(BİR İKİ SÜPÜRGECİ HARİC.) BU KONU İLE İLGİLİ DAHA ÖNCEDE YAZILARIM OLDU AMA BİR SONUC YOK.. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ALDIĞIM CEVAP BELEDİYELER KANUNUN ALT YÖNETMELİKLERİ DÜZENLENİNCE DİREK OTOBÜS SEFERLERİNİN KONULACAĞI OLDU, ÜÇ AY GEÇTİ BİR NETİCE YOK..ÇOK AĞIR İŞLEYEN BİR SİSTEM.. GEMLİK MİNÜBÜSCÜLER DERNEĞİ ÇALIŞANLARINI BU KONU İLE GÖRÜŞMEYE GELDİKLERİNDE KAPIDAN GERİ ÇEVİRMİŞİNİZ.. DİĞER MERKEZ İLÇELER GİBİ GEMLİK-BURSA MERKEZ ARASI DİREK HALK OTOBÜSLERİ KOYMANIZI TALEP ETİYORUZ.. UNUTMAYIN SEÇİMLER YAKLAŞIYOR, HALKA KULAĞINIZI BİRAZ AÇAR MISINIZ? ÇALIŞMALARINIZDA VE HİZMETLERİNİZDE BAŞARILAR DİLERİM...