4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Özel idare inşaatı gün sayıyor

Bursa'da 30 bin metre kare alana sahip olacak il özel idaresi hizmet binasının yapımına, bu yıl içerisinde başlanacak.

Arabayatağı'na yapılması planlanan Özel İdare hizmet binasının inşaatı başlamak için gün sayıyor. 30 bin metre kare alana sahip olacak 12 katlı bina iki bölümden oluşacak. Proje hazırlıkları devam eden hizmet binasının ihalesi mart ayında yapılacak.

Yıldırım ilçesine prestij katacak bir proje olacağını belirten Özel İdare İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanı Yusuf Şeremet, "Bölge halkından proje hakkında olumlu tepkiler aldık. 12 katlı bir bina ve genişlemeye müsait bir merkez olacak. Özel idarenin tüm birimleri tek yerde hizmet verecek ve vatandaşlar işini bir yerde tamamlayabilecek. Projesi hazırlıkları devam ediyor. Bu yıl inşaat çalışmalarına başlamayı planlıyoruz" dedi.

Hedefleri ve üstlendikleri misyon hakkında bilgi veren Şeremet, "Hedefimiz kalkınma ve çevre düzeni planlarına bağlı olarak kent ile kırsalda fiziki mekansal gelişimi yönlendirmek, eğitim, spor ve sağlık tesislerinin teknik standartlara uygun olarak inşa edilmesini sağlamaktır. Kent ve kırsal alanda mahalli müşterek ihtiyaçları karşılayabilmek için, katılımcı, şeffaf, etkin bir yerel yönetim sergileyerek, Bursa'yı sahip olduğu değerlerle Türk kültürünün yansıtıldığı bir dünya markası haline getirmektir" diye konuştu.

2008 yılında yapılan faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan Şeremet, "2008 yılında 98 prdoje ihalesi yapmışız. İnebey Medresesi'nin ikmal inşaatının fiziki gerçekleşmesi yüzde 65 civarında ve haziran ayında çalışmalar tamamlanacak. Gemlik EML spor salonu, İnegöl Çeltikçi İlköğretim Okulu inşaatları tamamlandı. Ülküköy İlköğretim Okulu tamamlanmak üzere. Eski tekel binası yapımının onarım ve güçlendirme insaatı nisan ayında tamamlanacak. Fiziki gerçekleşme yüzde 30 civarında ve yoğun şekilde çalışmalar sürüyor. 10 milyon TL'ye ihale edildi. Güçlendirme çalışmaları tamamlandı ve içeride tefrişat çalışmaları yapılıyor. Diğer ilçelerdeki okullardada çalışmalar devam ediyor. Atatürk Heykeli çevre düzenlemesi devam ediyor. Engeliler için rampalar yapıldı. Mermerler değişiyor. Orhangazi Türbesi onarımı devam ediyor. Çatıdaki kurşun levhalar değişti" diye kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2009 Pazar 10:14:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?