4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Özel İdare'den örnek proje

Bursa İl Özel İdaresi vatandaşları afete karşı eğitmek için tam donanımlı bir eğitim merkezi yapacak. Bu yıl içerisinde yapımına başlanacak merkezde her türlü afete karşı eğitim verilecek.

Özel İdare doğal afetlere karşı halkı bilinçlendirmek için Türkiye'ye örnek olacak bir projeye imza atacak. Doğal afetler karşısında nasıl hareket edileceği yönünde eğitimlerin verileceği merkezin ihalesi bu ay içerisinde yapılacak. 3 katlı olması planlanan bina içerisinde her türlü afete yönelik eğitim çalışmaları yapılacak. Hedeflerinin vatandaşların afete karşı hazır hale getirmek olduğunu ifade eden İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanı Yusuf Şeremet, "Japonya'dan bir heyet geldi ve görüştük. Japonya'nın birçok yerinde bu tür merkezler var. Buralarda insanları afete karşı eğitiyorlar. Bizde Türkiye'ye örnek olacak bu projeyle özellikle ilköğretim okulu öğrencileri ve gençleri ilk etapta eğitime almak istiyoruz. Merkez içerisinde içersinde deprem simülasyon odası var. Depremi bire bir yaşıyorsunuz. Enkaz koridoru, yangın simülasyonu, duman odası, fırtına ve heyelan odaları da merkez içerisinde bulunacak. Vatandaşları olası afetlere karşı eğitmek için her türlü imkan var. Merkez içerisinde ayrıca, lodoszararları simülasyonu, deprem fay hattını gösteren ışıklı kabartma haritası, kütüphane, 2 adet seminer odası, interaktif toplantı odası, ilk yardım eğitim salonu, haberleşme ve deprem materyal odalarıyla kafeterya bulunacak" dedi.

Şubat ayının ortalarında merkezin yapım ihalesine çıkacaklarını kaydeden Şeremet, "Bu yıl içerisinde merkezin inşaatına başlamayı planlıyoruz. Bu merkez hizmete açıldığında Türkiye'de bir ilk olacak. 7 bin metre kare alanda kurulacak merkezde vatandaşlarımızın bilinçlendirilerek afete karşı hazır olmaları sağlanacak" diye konuştu.

Şeremet, sivil savunma arama kurtarma birliklerinin lojman inşaatı içinde önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacaklarını, yapılacak bina ile tüm ekiplerin toplu bir yerde ikamet etmelerinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 12:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?