3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Özgürlüğü 49 gün sürdü

CİNAYET ZANLISININ ÖZGÜRLÜĞÜ 49 GÜN SÜRDÜ

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir işadamını öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapis cezası alan şahıs, CMK'nın 102. maddesi gereğince tahliye edildi. 49 gün serbest kalan Ö.F.V., cezası Yargıtay tarafından onanınca polis tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre olay, 2004 yılında Mudanya ilçesinde meydana geldi. Elektrik tesisatçısı H.S.V. (42) ile yanlarında çalışan işçi H.İ. (47), işadamı Ali Arasan'ı silahla öldürdü. Sanıklar ifadelerinde suçlamayı kabul etmezken, H.S.V. ise cinayeti yanlarında çalıştırdıkları H.İ.'nin işlediğini iddia etti. Daha sonra H.S.V.'nin ağabeyi Ö.F.V., "cinayete azmettirdiği" iddiasıyla tutuklanarak yargılandı. "Kasten adam öldürmek" suçlarından aldıkları ömür boyu hapis cezasını temyiz eden sanıkların cezaları, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından sanık Ö.F.V.'nin panik atak hastası olması, kendisini baskı altında hissedebileceği gerekçesiyle bozuldu.

Yargıtay'ın verilen cezayı bozmasından sonra yeniden Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan V. kardeşler ile H.İ.'nin ikinci kez yargılanmaları tamamlandı. Mahkeme heyeti, suçlarını sabit gördüğü sanıkların her birini yine ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Cezaların dün Yargıtay tarafından onanması üzerine polis tarafından aranan muhasebeci Ö.F.V. Çekirge Mahallesi'nde bir arkadaşının iş yerinde yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs, cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 15:34:00
Güncelleme :23 Şubat 2011 Çarşamba 16:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?