6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Özlüce Kavşağı için düğmeye basıldı

ÖZLÜCE KAVŞAĞI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

İzmir Yolu'ndaki Özlüce-Alaattinbey Kavşağı'nda yapılması planlanan yeni köprülü kavşak projesi, kent trafiğini rahatlatacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Seyfettin Avşar ile birlikte Özlüce-Alaattinbey Köprülü Kavşağı'nın yapılacağı İzmir Yolu Özlüce girişinde incelemelerde bulundu. Ulaşım problemlerini bir bir çözerek, kent içindeki trafiğin rahatlaması için çalıştıklarını ifade eden Altepe, raylı sistem, yeni açılan caddeler ve zaman kaybedilen kavşakları yenileyerek, Bursa'da akıcı ve düzenli bir trafik oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. İlk olarak Gürsu Kavşağı'nın hayata geçirildiğini hatırlatan Altepe, ardından da kentin kilit noktalarından biri olan Korupark - Emek Kavşağı'nda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kent içi trafiği için bir diğer kilit noktasının ise İzmir Yolu Özlüce - Alaattinbey girişi olduğuna dikkati çeken Altepe, burası için de bir köprülü kavşak projesinin hazırlandığını ve ihaleye çıkarıldığını kaydetti.

İhale sürecinin tamamlanmasının ve sonuçlanmasının ardından kısa sürede Özlüce-Alaattinbey Kavşağı'nın inşaatına başlanacağını dile getiren Altepe, "Bu bölge Bursa girişinde önemli bir tıkanma noktasıdır. Hem şehir içinden gelen araçlar hem de şehir dışından gelerek sanayi bölgelerinde gidecek araçlar bu yolu kullanıyorlar. Buraya yapılacak Özlüce - Alaattinbey Köprülü Kavşağı ile sanayiye ve çevre yoluna gitmek isteyen araçlar, şehir içine girmeden bu kavşağı kullanarak istediklere yere ulaşabilecekler" dedi.

Köprülü Kavşak ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'ne, Özlüce içerisine, Minareliçavuş'e, Geçit ve Çevre Yolu'na giden yolların da yapıldığına işaret eden Altepe, "Özlüce-Alaattinbey Kavşağı ile birlikte bu bağlantı yolları da tamamlandığında, Bursa trafiğinin düğümlerinden biri daha çözülmüş olacak. Birçok araç, kavşağı ve bağlantı yollarını kullanarak şehir içine girmeden istediklere yere ulaşabilecekler" diye konuştu.

ÖZLÜCE KAVŞAĞI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
ÖZLÜCE KAVŞAĞI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 13:35:05
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 23:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?