3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Özlüce Kavşağı yeniden açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından 31 Aralık 2007'de kapatılan İzmir Yolu üzerindeki Özlüce Kavşağı, Nilüfer Belediyesi'nin açtığı dava sebebiyle yeniden açılıyor.

Aralık ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından Özlüce Kavşağı kapatılmış, özellikle Alaaddinbey ve Özlüce sakinleri duruma tepki göstermişti. Kavşakta toplanarak eylem yapan vatandaşlar, yolun her iki yanındaki mahallelerde oturanların mağdur olduğunu ifade etmişlerdi. Kavşağın kapatılması sebebiyle yolun karşı tarafına geçmek için 7.5 kilometre yol kat ettiklerini vurgulayan vatandaşlar, ulaşımın son derece zorlaştırıldığını ifade etmişti.

Eylemin ardından imza toplayıp UKOME'ye başvuran vatandaşlara destek veren Nilüfer Belediyesi de işlemin iptal edilmesi talebiyle dava açmıştı. Vatandaşların da müdahil olduğu davada itirazları değerlendiren 1. İdare Mahkemesi, 2006 yılında Çevre Yolu'nun trafiğe açılmasıyla yolun kent içi trafiğine hizmet verme konumuna getirildiği, yolun her iki yanındaki 5'ten fazla mahalle ve belde bağlantılarının bu kavşaktan sağlandığı ve kentten çıkış yapan araçlara hızlı bir çıkış sağlamak adına bir çok mahallenin direk bağlantısının kesilmesinin de kamu yararı açısından doğru bir yaklaşım olmadığı gerekçesiyle uygulamanın iptaline karar verdi.

Kararla ilgili Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan itiraz da reddedilince Bursa Büyükşehir Belediyesi kapatılan kavşağı yeniden açmak için harekete geçti. Aralık ayında kavşaktaki sinyalizasyonu kaldırıp orta refüjü kapatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeniden sinyalizasyon koyarak orta refüjü açma yönünde adımlar attı. Bölgede yaşayan vatandaşlar kararı sevinçle karşıladı.

Bunun bir hukuk zaferi olduğunu vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kavşağın tekrar sinyalize kavşağa dönüştürülmesiyle eskiden olduğu gibi yolun 2 yanında yaşayan herkesin ulaşım şartlarının kolaylaşacağını belirtirken, bu bölgede kesintisiz akışa alışan sürücülerin yeni uygulama konusunda dikkatli olmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 13:04:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?