6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Özlüce Kavşağı'nda mutlu son

ÖZLÜCE KAVŞAĞINDA MUTLU SON

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Özlüce Kavşağı'nın temeli törenle atıldı. Törende konuşan Başkan Altepe, Özlüce Kavşağı'nın tamamlanmasının ardından özellikle sanayi bölgelerine gelen ağır tonajlı araçların kent merkezine girmesine gerek kalmayacağını, böylelikle merkezdeki trafik yükünün daha da azalacağını söyledi. Altepe, kavşağın Mudanya yoluyla birleştirilmesi durumunda ise trafiğin nefes alabileceğini belirtti.

Sağanak yağmura rağmen katılımın yoğun olduğu törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, temeli atılan Özlüce Kavşağı'ndan dolayı heyecan ve mutluluk duyduğunu belirtti. Özlüce Kavşağı'nın bölge için büyük önem taşıdığını yıllardır dile getirdiklerini söyleyen Bozbey, "Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bölge için önemli bir ihtiyaç, bu kavşakla ortadan kalkacak. Bu yolun Mudanya yolu ile bağlantısının yapılması da bu bölge için önemli bir ihtiyaç. Bu konuda da Büyükşehir Belediyesi'nden destek bekliyoruz" dedi.

Ulaşımın sıkıntı olmaktan çıkması için önemli projelere imza attıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, büyükşehir bütçesinin üçte ikisinin ulaşım yatırımlarına ayrıldığını ve ulaşıma yıllık 200 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını söyledi. Bursaray'ı üniversite ile buluşturacak olan Görükle hattında çalışmaların hızla sürdüğünü ve ilk 3 istasyonda yolculu seferlere yılbaşına kadar başlanacağını dile getiren Altepe, "Bunun yanında Emek hattında da çalışmalar hızla sürüyor. Bursaray'ı şehrin doğu yakası ile buluşturacak olan 7 duraklı 8 kilometrelik Kestel hattıyla ilgili çalışmalarımız da hızla sürüyor" dedi.

Raylı sistem çalışmaları sürürken, ulaşımın düğüm noktaları olan bölgelerdeki kavşak düzenlemelerinin de devam ettiğini hatırlatan Başkan Altepe, Emek Kavşağı'nda çalışmaların hızla sürdüğünü, temeli atılan Özlüce Kavşağı'nın ardından Buttim, Demirtaş ve Bademli kavşakları ile ilgili çalışmaların startını vereceklerini belirtti.

Sanayi bölgelerine ve çevre yoluna ulaşım konusunda Özlüce Kavşağı'nın kilit bir noktada olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Özlüce Kavşağı tamamlandıktan sonra sanayi bölgelerine gelen ağır tonajlı araçların kent merkezine girmesine gerek kalmayacak. Özlüce ile Geçit'i, Minareli Çavuş üzerinden bir birine bağlayacak olan yeni yolda da çalışmaların sürüyor. İzmir yolu Özlüce Kavşağı ile Mudanya yolu Geçit Kavşağı'nı bir birine bağlayacak. Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi ve Pilot Sanayi'den çıkan ağır tonajlı araçların çevre yoluna bağlanmaları için alternatif bir güzergah oluşturacağız. Bu sayede ağır tonajlı araçlar kent merkezine girmeden Özlüce Kavşağı'ndan sanayi bölgelerine ve çevre yoluna ulaşabilecekler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şehir merkezini önemli bir trafik yükünden kurtaracak olan Özlüce Kavşağı'nın temeli protokol üyelerinin hep birlie butona basmasıyla atıldı.

Temel atma töreni ırasında, protokolün yanına yaklaşan ve üzerinde "evet yazılı Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın resminin bulunduğu tişörtlü giyen şahşa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, " Evet geçti artık" dedi. Bunun üzerine şahıs, Bozbey'e, "Seviyorum" cevabını verdi. Kısa süreli gülüşmenin ardından protokol üyeleri törenden ayrıldı.

ÖZLÜCE KAVŞAĞINDA MUTLU SON
ÖZLÜCE KAVŞAĞINDA MUTLU SON
ÖZLÜCE KAVŞAĞINDA MUTLU SON
ÖZLÜCE KAVŞAĞINDA MUTLU SON
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 16:44:00
Güncelleme :27 Ekim 2010 Çarşamba 23:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?