6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Pakistan'a yardımlar azaldı

RAMAZAN BİTTİ, PAKİSTAN'A YARDIMLAR AZALDI

İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, Pakistan'da sel felaketin yaralarının sarılması için uzun yıllara ihtiyaç olduğunu söyleyerek, Ramazan ayından sonra azalan yardımların devam etmesini istedi.

Ördekli Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, selin harap ettiği Pakistan'da 1,5 milyon evin yıkıldığını, milyonlarca insanın barınma sıkıntısı çektiğini belirtti. Bu yaraya bir nebze olsun merhem olmak istediklerini söyleyen Kaptan, ''Bin konut projemiz başlamış bulunuyor. Şu anda 100 konutun temelini attık. Diğer konularda da yardımlarımız devam edecek. Gazze gemisinin rotasını Pakistan'a çevirdik. Bu gemiyle 3 bin ton tıbbi malzeme, gıda ve giysi gibi

birçok yardım malzemesi Pakistan'a ulaşmış olacak'' dedi.

Her bir evi 5 bin 500 dolar maliyetle inşa edeceklerini ifade eden Kaptan, 60 metrekare olarak planlanan evlerin iki oda, bir mutfak, banyo ve tuvaletten oluşacağını, evlerin tam eşyalı olarak ailelere teslim edileceğini kaydetti.

Yardımların Ramazan sonrasında azaldığına dikkati çeken Kaptan, insanların yardım konusundaki hassasiyetlerini devam ettirmeleri gerektiğini altını çizdi. Kaptan, Pakistan'da su arıtmadan tarım alanına kadar birçok proje geliştirdiklerini belirterek, Türk halkından kendilerine destek olmalarını istedi.

Pakistan'a İHH tarafından gönderilen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İHH gönüllüsü Erhan Kurban ise, felaketin yaşandığı bölgede her şeyin sular altında kaldığını, halkın uzun süre geçim sıkıntısı yaşayacağını anlattı. Kurban, Pakistan'a yardımların ara sıra değil, düzenli olarak gitmesi gerektiğini söyleyerek, ''Oradaki insanlar sel yüzünden her şeylerini kaybetmiş durumda. İçecek suları, yiyecek ekmekleri yok. Bırakın ayakkabıyı, üzerlerine giymeye elbiseleri dahi yok. Milyonlarca insan

dışarıdan gelecek en ufak bir yardıma muhtaç" diye konuştu.

RAMAZAN BİTTİ, PAKİSTAN'A YARDIMLAR AZALDI
RAMAZAN BİTTİ, PAKİSTAN'A YARDIMLAR AZALDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 13:42:01
Güncelleme :25 Eylül 2010 Cumartesi 15:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?