6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Para hovardalığı yapmadık!

MESUT MESTAN:

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan, geçen seneki şampiyon kadroyu korurken, biri yerli 7 yabancı oyuncuyu transfer ettiklerini belirterek, "İşimizi gönül rızasıyla yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Transferlerin kaliteli olduğu ilk 3 maçta ortaya çıktı.

 

Bursaspor'un geleceğini ipotek altına almadık, para hovardalığı yapmadık. Gruptan çıkmak kolay değil ama Türkiye'de ve Avrupa'da ilkleri yaşatıp rekor kıracağız" dedi. Bursaspor'a dün son dakikada imza atan İsveçli orta saha oyuncusu Gustav Svensson ise arkadaşlarıyla ilk antrenmanına çıktıktan sonra eşyalarını almak için ülkesine gitti Gustav Svensson ise arkadaşlarıyla ilk antrenmanına çıktıktan sonra eşyalarını almak için ülkesine gitti.

Mesut Mestan, bugünkü antrenman sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uzun soluklu transfer maratonunu başarıyla bitirmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Mesut Mestan, "Dün gece geç saatlerde bir imzayla transferi kapattık. 3,5 aydır Svensson'un peşindeydik. Geçen seneki kadroyu korurken, yanında 7 oyuncu transfer ederek Şampiyonlar Ligi için iyi bir kadro oluşturduk. Zor süreçti. Zaman zaman stresli günler de yaşadık. Bugün artık mutluyuz. İşimizi gönül rızasıyla yapmanın mutluluğu var.

Şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılıyoruz. Gelirler arttı gibi gözükebilir. Ama biz bu kaynakları çarçur edecek değiliz. Geçen seneki transfer politikasının aynısını uyguluyoruz. Geçen sene nasıl dengeleri bozmadıysak, bu sene de benzer ücretleri verdik. Bonservis ödememeye özen gösterdik. Ödediklerimize de çok düşük ödedik" dedi.

 

"PARA HOVARDALIĞI YAPMADIK"

Mestan, Bursaspor'un geleceğini ipotek altına almadıklarını kaydederek, "Para hovardalığı yapmadık. Başta başkanımız İbrahim Yazıcı ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın katkısı büyük. Biz transferi yaparken hoca ve başkanımızla istişare yaptık. Üç maç gösterdi ki iyi transferler yaptık. Lig çok uzun soluklu bir maraton. Türkiye ve Avrupa'da güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde zorlu gruba düştük. Her ne kadar kolay gözükse de, bu gruptan çıkmak kolay değil. Her zaman zoru

başarıyoruz. Bu yıl da rekorlar kırılacak. İlkleri yaşatıyoruz, umarım Avrupa ve Türkiye'de yeniden ilkleri yaşatırız" diye konuştu.

Mestan, Bursaspor'dan istenen oyuncular da olduğunu ancak oyuncu satmadıklarını hatırlatarak, "Bizim tek hedefimiz şampiyon kadroyu korumaktı. Bu da bir güçtür. Güçlü olduğumuzu tüm Türkiye'ye gösterdik. Bursaspor'un başarısı tesadüf olmadığı için buradayız. Bursaspor zirve takımı olacaktır. Transferler iyi çıkış yakalayacaktır. Hatta ileride satıp para kazanacağımız oyunculardır" şeklinde konuştu.

Öte yandan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu İsveçli Gustav Svensson ise bu sabah ilk antrenmanına çıktı. Yeşil beyazlı formayı giyen Gustav, öğleden sonra eşyalarını toplamak için İsveç'e gitti. Genç oyuncunun pazar günü Bursa'ya döneceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 13:39:03
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 14:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?