3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Para isteme cinayetine 19 yıl

Bursa'da para isteme meselesi yüzünden çıkan kavgada 1 arkadaşını öldürdüğü, 2 arkadaşını da öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan şahıs, 19 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten adam öldürmek" suçundan 2 ayrı müebbet hapsi talep edilen V.E. (29), son kez hakim karşısına çıktı. Birlikte alkol aldıkları arkadaşlarından İsmail Öztürk'ü (25) öldürüp, Ali D. (25) ile Emrah Ç.'yi (20) kendisinden para istedikleri gerekçesiyle öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan V.E., son sözünde olanlardan dolayı çok pişman olduğunu söyledi. Duruşmaya müşteki olarak katılan mağdurlar Ali D. ile Emrah Ç. ise sanığın cezalandırılmasını istediler.

Mahkeme, sanık V.E.'yi 1 kişiyi öldürüp 1 kişi de öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle önce çifte müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından Ali D.'ye ilişkin eylemin teşebbüste kalışı, suçun tahrik altında işlenmesi ve sanığın duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, sanığın cezasına indirim uyguladı. Sonuç olarak İsmail Öztürk'ü öldürdüğü gerekçesiyle 12 yıl 6 ay, Ali D.'yi öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle de 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan sanık V.E.'ye 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan da 10 ay hapis cezası verildi. Ayrıca sanık V.E.'nin Emrah Ç.'yi öldürmeye teşebbüs etmediği kanaatine varılarak, bu suçtan beraatine karar verildi.


Sonuç olarak sanık, 19 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararın sanık avukatı tarafından temyize götürüleceği öğrenildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 05:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?