3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Para' Orhangazi'ye geliyor

Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in "Para" adlı oyunu Ahmet Yenilmez yönetiminde izleyiciyle buluşuyor. Oyun Türkiye turnesi kapsamında Orhangazi'de de sahnelenecek.

Necip Fazıl Kısakürek`in "Para" adlı eseri 62 yıl aradan sonra Yenilmez Kültür Merkezi tarafından sahneye taşındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın da destek verdiği oyun Ekim ayından itibaren Ankara Altındağ, Etimesgut, Bilecik, Bozüyük, Şanlıurfa, Kayseri, Pendik, Bağcılar, Bolu, Karaman, Orhangazi, Kırşehir, Mamak, Akyazı, Sakarya, Halkalı, Gaziantep, Isparta, Afyon, Şehitkamil, Kahramanmaraş, Siverek, Birecik, Kilis, Rize, Giresun, Çayeli, Tokat, Adana, Demirci`de tiyatroseverlerle buluştu.

Para piyesi bugün Muammer Karaca Tiyatrosu`nda izleyiciyle buluşacak. Para adlı oyunun önemine dikkat çeken sanatçı Ahmet Yenilmez, uzun süreli bir hazırlık aşamasından geçtikleri oyun için çok ciddi bir çalışma yaptıklarını söyledi. Yenilmez, "Anadolu`da oyunu sahneye koyduğumuz her yerde büyük ilgi gördük. Üstad Necip Fazıl`ın eserlerine olan alaka yükselerek artıyor. Üstadın pek çok oyunu ödenekli tiyatroların repertuarında olmasına rağmen oynanmıyor. Artık sahnelerin Necip Fazıl`la yeniden barışması gerekiyor. Üstadın eserleri tiyatromuz için büyük önem taşıyor. Biz de Para adlı oyunla Necip Fazıl`ın o güzel ifadelerini sahneye taşıdık" dedi.

Oyunda Ahmet Yenilmez`in yanı sıra, Ali Murat Karaaslan, Yaşar Üzer, Alper Kadayıfçı, Yasemin Yüksel, İbrahim Öner, Mehmet Sabri Arafatoğlu, Zişan Nuriye Kalaycıoğlu, Nesrin Uçak sahne alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 15:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?