3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Parası olmayana diploma yok

Bursa'da, Atatürk Anadolu Lisesi'nde mezun olan öğrenciler okul idaresinin istediği yüksek bağış miktarını ödeyemeyince diplomalarını alamıyor. Öğrenci velileri okul idaresinin 200 TL'ye varan bağış istemesine tepki gösterdi.

Bursa Atatürk Lisesi'nde bu yıl eğitim-öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler mezuniyet coşkusunu yaşayamadı. Öğrenci velileri okul idaresinin mezun olan öğrencilerden diplomalarını alabilmeleri için bağış adı altında 200 TL'ye kadar değişen miktarlarda para istediğini ileri sürdü. Kişinin maddi durumuna göre bağış miktarının değiştiğini belirten veliler, okul müdürü ve yardımcılarının kanuna aykırı davrandığını belirtiyor.

Duruma tepki gösteren veliler, "Ekonomik zorluklara rağmen okuttuğumuz çocuklarımızın mezuniyet diplomalarını okul idaresinin istediği yüksek bağış miktarından dolayı alamıyoruz. Normal bir ramak isteseler herkes bütçesine göre okula para yardımında bulunacak. Ancak yüksek paralar istemeleri elimizi kolumuzu bağladı. Parası çıkışmayanın geri kalanını daha sonra vermek istemesini bile kabul etmiyorlar. Böyle bir uygulama kanunlarda yok. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bile açıklama yaptı. Okul idaresi kanunları çiğniyor" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Zorla diploma ve kayıt parası alınma durumu olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, velilerin gönlünden koptuğu takdirde bağış yapabileceğini ifade etti. Gülsar, söz konusu durumla alakalı gereken araştırmanın yapılacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 12:56:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?