2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Parasını babasına vermemek için...

BABASININ PARASINA EL KOYMAMASI İÇİN GASP VE DAYAK SENARYOSU YAZDI

Bursa'da tekstil işçisi bir genç, çalışıp kazandığı parayı babasına vermemek için, "Taşla dövülüp gasp edildim" yalanını uydurdu. Polis tarafından foyası ortaya çıkarılan genç, "Parayı babama vermek istemiyordum. Annemi umreye göndereceğim" dedi. Zanlının, inandırıcı olabilmek için kendisini gerçekten yaraladığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre olay, gece 01.00 sıralarında merkez Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi 116. Sokak'ta meydana geldi. 155 Polis İmdat hattına gelen gasp ihbarını değerlendiren polis ekipleri, belirtilen adrese gittiklerinde kendi evinde darp edilmiş Ayhan İ. (25) isimli gençle karşılaştı. Şahıs, Bursa Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği dedektiflerine verdiği ifadede, akşam saatlerinde bir bankamatikten 325 TL para çektiğini, 112. Sokak üzerine geldiğinde tanımadığı 4 kişinin kendisine arkadan vurarak parasını gasp ettiklerini söyledi.

Şahsın tutarsız davranışlarından şüphelenen ekipler, Ayhan İ.'yi Yavuz Selim Polis Merkezi'ne götürerek ifadesine başvurdu. Polis ekiplerinin yaptığı araştırmada, zanlının kazandığı parayı babasına vermemek için gasp yalanı uydurduğu ortaya çıktı. Çalındığı iddia edilen paralar da Ayhan İ.'nin cebinden çıktı. Ayhan İ., babasına parayı vermek istemediğini, biriktirip annesini umreye göndermek istediğini öne sürdü.

İddiaya göre, aldığı avansı babasına vermek istemeyen Ayhan İ., sokakta bulduğu taşla ilk önce kafasına, daha sonra da ensesine vurarak kendini yaraladı. Daha sonra kanlar içinde eve gelen Ayhan İ., babasına sokakta tanımadığı kişiler tarafından dövüldüğünü ve parasının çalındığını söyledi. Olaydan 1 saat sonra polisi arayan zanlının yalanı karakolda ortaya çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 11:16:02
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 13:37:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?