4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Paraşüt turizmi için kollar sıvandı

Ünlü yazar Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu Romanı'nda büyük bir yeri olan Uludağ'ın eteklerindeki Zeyniler Köyü'nün paraşüt turizmine kazandırılması için Bursa Valisi Şahabettin Harput da kolları sıvadı.

Teleferik semtinin hemen üzerinde 755 rakımlı Zeyniler Köyü'ne giden Vali Harput, "Burası Bursa'yı çok güzel gören bir nokta. Yamaç paraşütünün Zeyniler'e kazandırılmasıyla burası daha da popüler olacak" dedi.

Zeyniler köyünde yamaç paraşütü için belirlenen tepede incelemelerde bulunan Vali Harput, "Doğa tutkunları hem spor yapacaklar hem de Bursa’nın o muhteşem manzarasını aynı anda görerek yaptıkları spordan çok keyif alacaklar. Zeyniler köyü yamaç paraşütünün kazandırılmasıyla Bursa’da popüler bir yer olacak. Bununla beraber köyde bir turizm hareketlenmesi olacak. Bu hem Bursa hem de Zeyniler köyümüz için büyük bir kazanç” dedi

Köy halkıyla kısa bir süre sohbet eden Vali Harput, sıkıntıları dinledi.
Vali Harput, daha sonra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı ile birlikte Hamamlıkızık köyünü ziyaret etti. Burada gezi yapıp köylüler ve piknikçilerle görüşen Harput, ormanların önemine dikkat çekerek, vatandaşlara dikkatli olması çağrısında bulundu. Yasak bölgelerde ateş yakılmamasını isteyen Vali Harput “Bursa’yı yeşil Bursa yapan bu ormanlarımız.

Kent merkezindeki yeşil alanlarımız gün geçtikçe azalıyor. Bursa’nın serveti olarak sadece dağ bölgesindeki ormanlarımız kaldı. Buralara mutlaka sahip çıkmalıyız. Her fert kendi vicdanının bekçisi olmalıdır. Kontrolsüz yakılacak bir ateş veya bir kıvılcımla büyümesi yıllar süren ağaçların bir saatte yok olmasına neden olabilirsiniz. Yapılacak bir hata onarılması çok derin yaralar açabilir” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 11:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?