4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Paraşütçünün rekor uçuşu

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bir yamaç paraşütçüsü, Gürle Dağı'ndan Kütahya'nın Emet ilçesine kadar 5 saat uçtu.

Daha önce Marmara bölge rekorunu elinde bulunduran Özay Zorlu, son olarak bin 130 metre yüksekliğindeki Gürle Dağı'ndan Kütahya'nın Emet ilçesine kadar 168,8 kilometre uçtu.

Orhangazi'deki Gürle Dağı'ndan havalandıktan sonra 5 saat süren Emet yolculuğunda ortalama 2 bin 817 metre yükseklikten uçarak yeni bir rekora imza atan Özay Zorlu, iyi bir hava tahmini ve rota planlaması neticesinde, kritik Uludağ geçişini de gerçekleştirerek, kalkış öncesi planladığı Kütahya'nın Emet ilçesine inmeyi başardı.

Zorlu, "Hızlı bir uçuşla 14.15'de Uludağ'ın doğu sırtlarına vardım. Uçuşun en zor kısmı olan Uludağ geçişini Kıranyayla ve Boğazova üzerinden (2.000 m) gerçekleştirdim. Uludağ geçişini takiben Keles'e kadar olan 15 kilometrelik bölümü, bulut gölgeleri sebebiyle zayıflayan termikler yüzünden yavaş uçtum. Ardından bulut tabanına çıkarak iniş yaptığım 17.30'a kadar 2 bin metrenin altına düşmedim. Önemli hedeflerim arasında olan bir uçuştu. Gerçekten çok keyif aldım. Böylece Marmara bölge rekorunu 116,8 km'ye geliştirmiş oldum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 12:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?