6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Park problemi çözülüyor

TURİST OTOBÜSLERİNİN PARK PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR

Bursa'da, şehir merkezindeki turist otobüslerinin park meselesi çözülüyor. Burbak Genel Müdürü, kent merkezinde 100 otobüslük otopark projesinin sona yaklaştığını söyledi.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş ve Yürütme Kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin otoparklar ve kent içi parklanmalardan sorumlu iştiraki BURBAK Genel Müdürü Kasım Şahin'i makamında ziyaret etti. Bursa'daki turizm potansiyelinin canlandırılması adına yapılabileceklerin masaya yatırıldığı toplantıda, özellikle turist otobüslerinden dolayı Atatürk Caddesi'nde yaşanan trafik yoğunluğu ve otopark problemi ele alındı.

TÜRSAB BYK Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa'nın turizm pastasından istenilen düzeyde pay alamadığına da işaret ederek, "Bursa, ülke turizminde sadece binde 5 oranında paya sahip ve en alt basamaklarda. Bu çok çalışmamız gerektiğinin göstergesidir" dedi.

Bu bağlamda turizmi canlandırmak adına yapılabileceklerin yanı sıra mevcut eksiklikleri de tamamlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Akkuş, Atatürk Caddesi ve Heykel'de turist otobüslerinin yoğunluğundan dolayı oluşan problemin çözülmesi gerektiğini hatırlattı.

OTOBÜSLERİN PARK PROBLEMİ BİTİYOR

BURBAK Genel Müdürü Kasım Şahin, Ulucami ve Hanlar Bölgesini görmek ve gezmek üzere Bursa'ya turistleri getiren otobüslerinin, zaman zaman önemli trafik problemine yol açtığını söyledi. Şahin, "Şu anda kentin merkezinde 100 otobüsü aynı anda park ettirebileceğimiz bir otopark projesi üzerindeki çalışmalarımız bitmek üzere. Bu 100 otobüs en az 4 bin kişi demektir. Turist otobüslerinin Ulucami ve çevresine park etmesinden kurtarmak, kent trafiğine de önemli katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

TURİST OTOBÜSLERİNİN PARK PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 14:03:03
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 18:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?