4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Parmak ikizleri ölüm ayırdı

Bursa'nın İznik ilçesinde dünyaya gelen parmak ikizlerden biri, helikopter ambulans tahsis edilmesine rağmen kurtarılamadı.

Pazartesi günü saat 11.00'de İznik Devlet Hastanesi'nde 5 aylık ikiz kız bebekler dünyaya geldi. Doktor ve personel, Nejdet-Sevgi Cengiz (21) çiftinin biri 120, diğeri 70 gram ağırlığında olan prematüre ikizlerini yaşatmak için seferber oldu. Hava ambulansı parmak ikizlerden ilkini alarak Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne götürdü. Saat 15.50'de diğer bebeği almak için Bursa'dan havalanan hava ambulansı, saat 16.06'da İznik Devlet Hastanesi'ne 100 metre mesafedeki ilçe stadyumuna indi. Kuvözle helikopter sahasına getirilen parmak bebeğin kalp atışları giderek yavaşlayınca doktorlar müdahale etti. Devlet Hastanesi acil personeli yaklaşık 30 dakika boyunca prematüre bebeği hayata döndürmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.

Hava ambulansı doktoru Derya Kızılkaya, "Prematüre bir bebek. Geldiğimizde sağlık ekipleri ambulans içerisinde resitasyonunu yapıyordu. Hava ambulansına almamız için resitasyona cevap vermesi gerekiyor" dedi.

Prematüre ikizlerden ilkinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Kızılkaya, "Sevk ettiğimiz ilk bebeğin ten rengi ve vücut fonksiyonları yerindeydi. Sağlığı şu an iyi. Ancak diğerini maalesef kurtaramadık" diye konuştu.

Nejdet ve Sevgi Cengiz çiftinin 2 yıl önce de Mert Can adında bir çocuklarının dünyaya geldiği, kalp damarlarındaki rahatsızlık sebebiyle ancak 5 ay yaşadığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 19:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?