2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Patates kızartırken havaya uçuyordu

Bursa'da, yaşlı bir kadının patates kızartırken sebebiyet verdiği yangında 2 tüp bomba gibi patladı. Yanan evde mahsur kalan yaşlı kadın, 112 acil servis ekipleri tarafından sedyeyle balkondan aşağı indirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Zümrütevler Mahallesi Zeybek Sokak'ta ikamet eden Nurhanım Server (75), mutfakta patates kızartmak için tüpü açtı. Yaşlı kadının patates kızarttığı sırada yağın harlaması sonucu yangın çıktı. Çok geçmeden piknik tüp ile büyük tüp gürültüyle patladı. Ortalık savaş alanına dönerken, bomba patladığını sanan çevre sakinleri korkuyla sokağa fırladı. 

İtfaiye ekipleri patlama sonucu çıkan yangına müdahale ederken, Nurhanım Server dumandan etkilenmemek için balkona çıktı. Yaşlı kadın çaresiz bir şekilde kurtarılmayı bekledi. Olay yerine gelen 112 acil servis ekipleri, balkonda bekleyen yaşlı kadını seydeyle aşağı indirdi. Yangının söndürülmesi sırasında eve girip dumandan etkilenen Turan Kaya (33) ve 2 çocuk annesi Gülden Kaya da Nurhanım Server'le birlikte ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı. Olayı duyarak gelen yaşlı kadının yakınları fenalık geçirdi. Patlamanın meydana geldiği ev kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 18:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?