6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Pehlivanlar er meydanına çıktı

PEHLİVANLAR ER MEYDANINDA GÜREŞTİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Dağ-Der ile ortaklaşa düzenlenen 1. Yağlı Güreş Şenliği Botanik Park'ta gerçekleşti. Toplam 12 kategoride 227 pehlivanın katıldığı yağlı güreş şenliği er meydanında birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne oldu.

Avrupa'da ve Türkiye'de elde ettiği başarılı sonuçlarla güreş sporu dendiğinde akla ilk gelen güreş takımlarının başında gelen Bursa Büyükşehir Belediyespor güreş takımı şenliğe damgasını vurarak toplam 8 kategoride ödül aldı. Müsabakalarda deste küçük kategorisinde yer alan Mustafa Kaya 1. olurken aynı kategorideki Büyükşehir Belediyespor güreşçisi İsmail Kazımoğlu 3. oldu. Deste büyük kategorisinde mücadele eden Büyükşehir Belediyespor güreşçisi Okay Köksal ve Hamza Dilber final maçı yaparak 1.ve

2.liği paylaşırken, küçük orta küçük boy kategorisindeki Nuh Ceylan rakiplerini dize getirerek 1. oldu. Küçük orta büyük boy kategorisinde boy gösteren Ömer Faruk Kalender 1. olurken takım arkadaşı Hakkı Ceylan ise 2.'liği elde etti. Baş altı müsabakalarında ise Büyükşehir Belediyespor pehlivanı Rıza Yıldırım 2. oldu. Bu yıl ilki düzenlenen 1. Yağlı Güreş Şenliğinde Başpehlivan Hasan Tuna oldu.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği 1. Yağlı Güreş Şenliği'ne Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ'ın yanı sıra Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Dağ-Der Genel Başkanı Erkan Aydın, AK Parti 22. dönem Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu da katıldı. Başpehlivana kupası ve ödülleri Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ tarafından verildi.

PEHLİVANLAR ER MEYDANINDA GÜREŞTİ
PEHLİVANLAR ER MEYDANINDA GÜREŞTİ
PEHLİVANLAR ER MEYDANINDA GÜREŞTİ
PEHLİVANLAR ER MEYDANINDA GÜREŞTİ
PEHLİVANLAR ER MEYDANINDA GÜREŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 13:24:01
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 13:35:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?