4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Pembe şapkalı kontör hırsızı

Bursa'da müşteri olarak girdiği büfeden, kontör aldıktan sonra tekrar gelip işyerinden bin TL'lik kontör çalarken güvenlik kameraları tarafından görüntülenen pembe şapkalı hırsız, polisi alarma geçirdi.

Polis, pembe şapkalı hırsızla işbirliği yaparak büfeciyi oyalayan şahısla ve güvenlik kamerasında sadece jantı görünen otomobilin bulunması için inceleme başlattı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesinde Caner O.'ya (30) ait büfe, sabah saatlerinde soyuldu. Dükkana müşteri olarak giren pembe şapkalı bir kişi, büfeciye parasını uzatarak kontör istedi. Az sonra dükkanın soyulacağından habersiz olan büfe işletmecisi, müşterisine kontör vererek gönderdi. Amacı kontörlerin yerini öğrenmek olan şüpheli, 6 dakika sonra amacını gerçekleştirdi. İşyeri kameralarının kör noktasında duran otomobildekiler, büfeciyi aracına çağırıp sipariş verdi.

Adamın dışarı çıkmasını fırsat bilip işyerine giden pembe şapkalı zanlı, yerini öğrendiği kontörleri pantolonuna gizleyerek büfeyi terk etti. Bir başka müşterinin kontör istemesi üzerine soyulduğu fark eden büfe işletmecisi durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, işyerinde parmak izi incelemesi yaptı. Güvenlik kameralarını inceleyen, polis pembe şapkalı şüpheli ile onun suç ortağı olan zanlının kullandığı ve güvenlik kameralarında sadece jantı görünen beyaz renkli otomobilin peşine düştü.

Hırsızlık haberiyle yıkılan işyeri sahibi Caner O. olay sırasında dükkanda kardeşinin olduğunu ifade ederek, "İki kişilerdi. Biri oyalarken diğeri kontörleri çalmış. Tahmini olarak bin TL'lik kontörümüz gitti. Sigortayı arayıp bildirdik. Zararı kontör olduğu için karşılayamayacaklarını belirttiler. Umarım kısa sürede yakalanırlar. Çünkü çok profesyonelce çalışıyorlar. Kameraların kör noktalarını iyi tespit etmişler. Şapka takarak da yüzünü kameralardan gizlemiş. Ağabeyimi oyalayan diğer aracın ise kameralara ise sadece jantı yansımış" dedi.

Öte yandan sabah saatlerinde aynı yöntemle bir büfenin daha soyulmak istendiği, dün bir marketten ise yüklü miktarda kontör çalındığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 15:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?