4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Personele ilkyardım eğitimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ilkyardım eğitimine katılan belediye personeli, ‘Standart ve Temel İlkyardım Yenileme’ konusunda bilgilendirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılayı Bursa Şubesi İlkyardım Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitime Büyükşehir Belediyesi’nde görevli 110 personel katıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın 18.03.2004 tarih ve 25406 Sayılı ilkyardım Yönetmeliği’nin 16. maddesi doğrultusunda, kurum bünyesinde her 20 kişiden 1 kişinin ‘Sertifikalı İlkyardım Eğitimi’ alması gerekliliğinden hareketle 2005 yılında başlayan ‘Standart ve Temel İlkyardım Eğitimi’, bu yıl ‘Standart ve Temel İlkyardım Yenileme’ eğitimi ile tekrarlandı. İlkyardım Eğitimcisi Dr. Halil İbrahim Bayar ve Uzman İlkyardım Eğitimcisi Mürvet Çavuş Arı, seminere katılanlara, iş ve meslek kazaları ile günlük yaşamda yaşanabilecek kazalara bilinçli müdahale konusunda bilgiler verdi.

İlkyardımcı sertifikasına sahip yetkili ve nitelikli personel yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen eğitimde, ‘İlkyardım Temel Uygulamaları’, ‘Hasta/Yaralının İlk Değerlendirilmesi’, ‘Temel Yaşam Desteği Sağlanması’, ‘Kanamaların Durdurulması’, ‘Hasta/Yaralı Taşıma Teknikleri’, ‘Psikolojik İlkyardım ve Kırık’, ‘Çıkık ve Burkulmalarda Alınması Gereken Tedbirler konularında teorik ve uygulamalı bilgilendirme de yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 16:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?