5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Peştemallı belgesel çekimi

Çekimlerden önce hamam kültürünü bizzat yaşayarak öğrenmek isteyen ekip, peştamalları giyerek yıkandı. Kese ve masaj da yaptıran sempatik Japonlar, bu işten büyük zevk aldıklarını söylediler. Yıkanma safhasının ardından muhabirler fotoğraf makinelerine sarıldı.

Çekimler esnasında hamamı podyuma çeviren usta fotoğrafçı Shinji Akagi, arkadaşlarının ve diğer yıkananların onlarca fotoğrafını çekti. Çevredeki vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla izlenen Akagi’nin objektifine en çok tellak görüntüleri yansıdı. Hamamın mimari yapısının da akıl almaz olduğunu dile getiren Akagi, her köşede fotoğraf çekti.

Bursa’ya hayran kaldıklarını anlatan editör Mikata, ilk kez geldikleri şehirden çok istifade ettiklerini ifade etti. Belgesel çalışmasının beklediklerinden verimli geçtiğini dile getiren Mikata, başka konular için de Bursa’dan faydalanacakları sözlerine ekledi. Derginin spor bölümü sorumlusu Enjd ise, Japonya’da bu şekilde bir yıkanma olmadığını, özellikle sporcular için kendi ülkelerine hamam kurmayı düşündüğünü açıkladı.

UTKU ÖZTÜRK BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 11:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?