2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Piknik dönüşü can pazarı

Önce özel otomobile daha sonra apartmanın birinci katına çarptıktan sonra bir evin oturma salonuna giren minibüste bulunan yaklaşık 15 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı kazada, direksiyona sıkışan sürücü ve yanında oturan kişi güçlükle çıkartılıp hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Merkez Yıldırım ilçesi'ne bağlı Et Balık Mahallesi'nde oturan çoğu akraba ve komşu olan en az 15 kişinin, sürücüsü belirlenemeyen 16 S 0819 plakalı minibüse binerek, piknik yapmak için Uludağ'ın eteklerinde bulunan Kirazlıyayla Mevkii'ne gitmesi sonucu meydana geldi. Daha sonra evlerine dönmek için minibüse binen aralarında çocukların da bulunduğu yolcuları taşıyan servis minibüsün, Molla Arap Mahallesi Sakaldöken Caddesi'nde rampa aşağı inerken freni patladı. Önce yol kenarında park eden 34 BMP 13 plakalı `Mercedes' marka otomobile çarpan minibüs, ardından beş katlı apartmanın birinci katına vurdu. Duvarı yıkan minibüs şans eseri kimsenin bulunmadığı evin oturma salonuna kadar girerken, araçta bulunan yaklaşık 15 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı kazada, yaralılar vatandaşlar tarafından araçtan çıkartılarak çağırılan bir ambulansa konulması için yol kenarına yatırılırken, sıkışan sürücü ve yanında oturan kişi ise itfaiye kurtarma ekiplerinin 30 dakika kadar süren çabaları sonucunda ağır yaralı olarak kurtarıldı.

Çeşitli hastane ve özel sağlık kuruluşlarına kaldırılan yaralılardan Metin Çalış, Celal Çalış, Cevri Çalış, Halil Çalı, Bahtiyar Bozdağ, Öznur Çalış 7 yaşındaki Hüseyin Cantek ile ismi öğrenilemeyen bir kişinin isimleri belirlendi.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana gelen kazayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

Polis ve jandarma çevre hastane ve sağlık kuruluşlarına kaldırılan yaralıların kimliklerini araştırıyor.
iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2007 Pazar 00:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sezer çalış IP: 85.100.172.xxx Tarih : 18.09.2007 18:08:27

ALLAHI BİZİ KORUDU