3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Pınarbaşı'nda Fetih Şenliği

Yüzlerce yıldır Bursa’nın şenlik meydanı olan tarihi Pınarbaşı Meydanı, yöresel ekiplerin gösterileriyle büyük bir şenliğe daha ev sahipliği yaptı.

Türkiye’nin dörtbir yanından gelen göçler nedeniyle çok farklı kültürel yapıdaki nüfusu bir arada tutan Bursa, bu grupların kültürel gösterileriyle şenlendi. Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri kapsamındaki etkinlikler çerçevesinde Pınarbaşı’nda toplanan yöresel halkoyunları grupları, izleyenlere muhteşem bir görsel ziyafet sundu. Yüzlerce yıl kentin şenlik meydanı olarak kullanılan tarihi Pınarbaşı Meydanı, uzun aradan sonra yeniden gösterilerle renklendi.
Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu minik grubun gösterileriyle başlayan Pınarbaşı şenlikleri, Bursa Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği gösteri ekibiyle devam etti.

Başta Tophane ve çevresi olmak üzere değişik bölgelerden gelen binlerce Bursalının izlediği gösterilerde coşku doruğa çıktı. Muradiye Rumeli Göçmen Derneği gösteri ekibi, Ertuğrulgazi ve Osmangazi Yörük Türkmen dernekleri gösteri ekipleri ve Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu izleyenlerden büyük alkış aldı. Bursa Kafkas Blane Halk Dansları ekibi ve Bursa Birleşik Kafkasya Derneği’nin Abrekler Halk Dansları ekiplerinin gösterileri de izleyenlerden büyük alkış aldı.

Büyük bir coşkuya sahne olan şenliğin finalinde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın farklı kültürel yapıdaki insanları başarıyla bir arada tuttuğuna dikkat çekti. Dündar, “Bursa işte budur. Farklı yörelerden gelen onlarca ekip ve onları izleyen yine farklı yörelerin insanları. Kültürel zenginliğimizi, birlik ve beraberlikle daha da güçlendireceğiz” dedi.
Şenliğe katılan tüm ekiplere teker teker teşekkür eden Başkan Dündar, finalde gösteri gruplarıyla birlikte halaya katıldı. Daha sonra da tüm gruplarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Osman Gazi’yi Anma ve Fetih Şenlikleri kapsamındaki şölen, şifalı pilav ikramıyla son buldu. Pilavın dağıtımı, bizzat Başkan Dündar tarafından yapıldı. Kazanın başına geçen Dündar, şenliğe katılanlara pilav dağıttı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?