6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Pirinci sanata dönüştürüyorlar

YEMEKLİK PİRİNCİ SANATA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR

Bursa'da, pratik zekalı bir grup üniversite öğrencisi, yemekte kullanılan baldo pirinçlerin üzerine özel bir solisyon yardımıyla isim yazıyor. Yemeklik pirinçleri sanat eserine dönüştüren öğrenciler, okul için de harçlığını çıkarıyor.

Merinos Parkı'nda Ramazan ayı sebebiyle kurulan stantlarında bir grup üniversite öğrencisinin baldo pirinçler üzerine yazdığı isimlikler herkesin dikkatini çekiyor. Üniversite öğrencileri, yaz tatilinde pratik zekalarını kullanarak pilavlık pirinçin üzerine istenilen her ismi işliyorlar. Müşterinin beğenisine göre çeşit çeşit kapsüller içerisine yerleştirilen isimlikler sayesinde harçlıklarını çıkartan öğrenciler, üniversitede yeni eğitim ve öğretim yılı için maddi hazırlaklarını da yapıyor.

 

YEMEKLİK PİRİNCİ SANATA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR

Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Yüksekokulu Öğrencisi Doğan Sayan(19), Merinos Parkı'nda arkadaşlarıyla beraber kurduğu stantta, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Yaklaşık 1 senedir baldo pirinç üzerine isimler yazdıklarını ifade eden Sayan, sofraların vazgeçilmez yemeği olan pirinçleri sanat eserine dönüştürüyor. Sayan, "İsmini söyledikleri 3 kimyasal maddenin karışımıyla oluşturulan özel solüsyon ile yazıları pirince nakşediyoruz. Herkesin yemekte kullandığı pirinci sanat eserine dünüştürüyoruz. Çok emek gerektiren bir iş. Müşterilerimizin taleplerine göre pirincin üzerine yaklaşık 15 dakika içerisinde isim yazıyoruz. Olumlu tepkiler alıyoruz. El emeği mesleğimizi devam ettirmeyi istiyoruz" dedi.

Sayan, sevgililer için özel pirinçlere isimler yazdıklarını sözlerine ekledi.

YEMEKLİK PİRİNCİ SANATA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR
YEMEKLİK PİRİNCİ SANATA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR
YEMEKLİK PİRİNCİ SANATA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2010 Cuma 10:32:03
Güncelleme :10 Eylül 2010 Cuma 17:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?