4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Pişkin gaspçı

Bursa'nın Gürsu ilçesinde krokisini internetten çıkardıkları bir eve, "Beyaz eşya servisinden geliyoruz" diyerek girip gaspa kalkıştığı iddia edilen cezaevi firarisi sanık, ilk kez çıktığı hakim karşısında verdiği ifadesiyle herkesi şaşırttı.

36 yıla kadar hapsi istenen sanık, suçu halen firarda olan diğer arkadaşının üzerine atarken, "Ben iş görüşmesine gittiğimizi sanıyordum" dedi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten öldürmeye teşebbüs", "yağmaya teşebbüs" ve "konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar vermek" suçlarından toplam 36 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık İ.K., ilk kez hakim karşısına çıktı. Kaçış için krokisini 'google earth'ten detaylı olarak çıkardıkları Göktaş ailesine ait eve, "Beyaz eşya servisinden geliyoruz" diyerek girip 60 yaşındaki ev sahibi Nadire G.'yi biber gazıyla etkisiz hale getirdikten sonra para ve ziynet eşyaları için boğmaya kalkıştıkları iddia edilen iki kişiden İ.K., hakkındaki iddiaları yalanladı.

Olaydan sonra yakalandığında üzerinden 'Ertuğrul Karamenderes' adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan ve cinayetten 13 yıl cezaevinde yattıktan sonra firar eden sanık, mahkemede verdiği ifadesiyle herkesi şoke etti. Müştekinin kocasının eve gelmesiyle panik yaparak kaçarken çarşı iznine çıkan bir er tarafından yakalanan 50 yaşındaki İ.K. İstanbul'da işlettiği market işlerinin bozulması üzerine Bursa'daki arkadaşının yanına yeni bir iş bulma hayaliyle geldiğini anlattı.

İ.K., "Olay günü, Gürsü'da arkadaşım M.Ö. ile buluştum. İş görüşmesine gittiğimizi sanıyordum. M.Ö. bir eve girdi. Benim de kapıda beklememi istedi. Bu beklerken evin içinden çığlıklar gelmeye başladı. Bunun üzerine eve girdim. M.Ö. içerideki bayanı darp ediyordu. Benim de elimde biber gazı vardı. Ben de kadına biber gazını sıktım. Yaşanan arbede sırasında yerde internetten çıktı olarak alınmış krokiyi gördüm. Ancak bu krokinin o eve ait olduğunu bilmiyordum. Daha sonra da oradan kaçtık. Vatandaşlar peşimizden kovalıyorlardı. Beni yakaladılar.
M.Ö. ise kaçtı" diye konuştu.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Nadire G. ise yaşadığı dehşet anını anlattı. Olaydan bir gün önce beyaz eşya servisinden aradığını söyleyen bir kişiden telefon geldiğini ifade eden Nadire G., "Buzdolabının bakımı için geleceklerini söylediler. Ben dolabın hiçbir arızasının olmadığını belirttim. Fakat ertesi gün bu kişiler kapıyı çaldı. Zorla içeri girip bana saldırdılar. Bu sanık ağzıma bez parçalarıyla kapattı. Karşı koymak isteyince de kolumu kıvırarak kırdılar. Acılar içinde bağırırken, ekmek almak için markete giden eşim döndü. Kocamın geldiğini görünce de kaçtılar. İkisinden de şikayetçiyim" dedi.
Halen firarda olan M.Ö.'nün katılmadığı dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 10:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?