4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Pitbulla kısırlaştırma cezası

Bursa'nın turistlik mekanlarından Yeşil Türbe'nin önünde sahibi tarafından kimliksiz olarak gezdirildiği için gözaltına alınıp karakola götürülen Pitbull cinsi köpeğe, kısırlaştırma cezası verildi. Böyle bir uygulama karşısında şok olan köpeğin sahibi, "Muayeneden geldiğimi söylememe rağmen polisi inandıramadım, köpeğime kısırlaştırma cezası verildi" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir emniyet amiri, kentin turistlik mekanlarından olan Yeşil Türbe'nin önünde sahibi tarafından gezdirilen bir köpeği ve sahibini durdurdu. Köpeğin gözündeki yara sebebiyle bir saldırı olayına karıştığı düşünülen 6 aylık Zeyna, ekipler tarafından Yıldırım Polis Merkezi'ne götürüldü.

Yaklaşık bir saat boyunca karakolun dışında gözaltında tutulan köpeğin cezasını Yıldırım Belediyesi Veterinerlik Şubesi Müdürlüğü ekipleri kesti. Sahibinin kimliksiz gezdirmesi Zeyna'nın cinsel hayatının sona ermesine sebep oldu. Zabıta ekipleri gözaltına alınan köpeğin evraklarını incelerken, veteriner 2 ay içinde köpeğin kısırlaştırılmasına karar verdi.

Sahibi tarafından karakol önünde tur attırılan köpeğin polislerle birlikte olan görüntüleri, vatandaşları da şaşkına çevirdi. Çok sevdiği köpeğini kıl dönmesi teşhisiyle ameliyat ettirdiğini anlatan Ümit Kaynakiş (39), "Bugün de muayeneye götürmüştüm. Çıkışta polis bizi durdurdu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın bir programı varmış. Yasak hayvan olduğu için durdurdular. Aşılarına bakıp kontrol ettiler. Ayrıca bu tür bir köpek besleyebilmemiz için Orman ve Çevre Bakanlığı'ndan izin almamız gerektiği söylediler. Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri köpeğin 2 ay içinde kısırlaştırılıp muayeneye getirmemiz gerektiği aksi takdirde köpeğin kendilerinden alınıp, para cezası kesileceğini söyledi. Bize çok iyi davrandılar. Ama keşke zamanında bizi anlayıp köpeğimizi gözaltına almasalardı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 10:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?