4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

PKK çocukları istemiş

Çocuklarını isteyen terör örgütü yüzünden Erzurum'dan kaçarak Bursa'ya yerleşen şahıs, iş bulamadığı için ailesiyle birlikte perişan olduğunu ve yardım beklediğini söyledi.

Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Mollaömer köyünde çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren 3 çocuk babası Mustafa Yaşa (55), teröristlere çocuklarını kaptırmamak için Bursa'ya göç etti. Aylardır iş arayan çaresiz baba, perişan olduklarını söyledi. Köylerini basan teröristler tarafından 2 oğlunu örgüte vermesi için kendisi ve ailesinin ölümle tehdit edildiğini ifade eden Yaşa, "Bir gün PKK terör örgütü üyeleri köyümüze geldi. Benden 2 oğlumu örgüte vermemi istediler. Vatanını, milletini seven bir insan olarak buna karşı çıkınca beni ve ailemi ölümle tehdit ettiler.

Eşim ve 8 yaşındaki oğlum Fatih, 7 yaşındaki Mehmet Zeki ile 5 yaşındaki kızım Ceylan'ı alarak bir gece yarısı kaçarak İnegöl'e geldik. Terör yüzünden elimde kalan sadece bir atım vardı, onu da satmak zorunda kaldım. İnegöl'e geldiğimizde bizi hemşerimiz olan Eşref Akça karşıladı. Kendisine ait inşaat halinde olan evde 4 ay boyunca kaldık. Yeni evlenen akrabasının buraya taşınacak olması nedeniyle evi boşaltmak zorunda kaldık. Şimdi derme çatma evde oturuyoruz" dedi.
Herhangi bir gelirinin olmaması dolayısıyla çok zor durumda kaldığını söyleyen

Yaşa, "Geçen gün Erzurum'da ikamet eden annem emekli parasından bir miktar gönderdi, onu da ev sahibine kira borcunun bir kısmı olarak verdim. Halen birkaç aylık kira borcum var. Aynı zamanda markete ve çeşitli yerlere borcum var. İnegöl'e taşındığımız günden beri iş arıyorum. Çalmadık kapı bırakmadım ama maalesef bir iş bulamadım. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na üç defa dilekçe vermeme rağmen bana sadece yardım olarak 100 lira verdiler" diye konuştu.

Yerel seçimler öncesinde milletvekili Sedat Kızılcıklı ile görüşerek sorunlarını anlattığını, ifade eden Yaşa, "Ancak bugüne kadar hiçbir ses çıkmadı. Demek ki her şey seçimlere kadarmış. Komşularımdan bile gelip, 'Bir isteğin var mı?' diye soran olmadı. Kendi mesleğim olan çiftçiliği yapmak için hayvan kredisi almak istedim ama yine kabul edilmedi.

İnegöl'e geldiğimden bugüne kadar nereye iş başvurusu yapsam, 'Sen yaşlısın, bir şey yapamazsın' gibi sözlerle geri çevrildim. Hamallık, kapıcılık, bekçilik ne olursa olsun yaparım. İş aramak için her gün İnegöl'e yürüdüm, cebimde bir kuruş para olmadığı için dolmuşa bile binemedim. Hadi biz anne baba olarak neyse de 3 küçük çocuğum okula kuru ekmek yiyerek gidiyor.

Okulda arkadaşlarının kantinden bir şey aldıklarını görünce, 'Baba şu arkadaşım kantinden şunu aldı, ben neden alamıyorum?' diye soruyorlar ama cevap veremiyorum. 2 ay önce çocuklarımı da alıp intihar etmeyi bile düşündüm ama o küçük canlara kıyamadım. Bize birilerinin yardım etmesini istiyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 13:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?