6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Plastik kapaklar umut oluyor

PLASTİK KAPAKLAR ENGELLİLERE UMUT OLUYOR

Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterli'ği tarafından başlatılan ve Engelliler Derneği ile birlikte yürütülen " Sen İstersen Ayaklanırım" başlıklı kampanyaya halkın desteği artarak devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından tanıtılan plastik kapak toplama kampanyasının yaygınlaştırılması için çalışmalar sürüyor. Yerel Gündem 21 önderliğinde okullara plastik kapak toplama kutusu ve poşetleri dağıtılıyor. İlk olarak Mustafakemalpaşa Lisesi ve Mustafakemalpaşa Sağlık Meslek Lisesi'n de başlatılan çalışma önümüzdeki günlerde tüm okullarda devam edecek.

Tabiatta uzun sürede yok olan plastik kapakların toplanarak geri dönüşüme kazandırılacağını dile getiren Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, öğrenci ve öğretmenlerin de kampanyalarına desteklerini beklediklerini belirterek, "Plastik kapaklar karşılığında engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye alınacak. İlçe genelinde kampanyanın tam anlamıyla tanıtılmasını istiyoruz. İlk olarak kampanyamızın tanıtımına okullarımızdan başladık. Kampanya sürecinde bize en çok kapak teslim eden okulumuza bir adet bilgisayar hediye edeceğiz. Kampanya sırasıyla ilçemizde yer alan diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızda da devam edecek. Aynı zamanda esnafımızdan da destek bekliyoruz. Poşetlerimiz görevli arkadaşlarımız tarafından iş yerlerine dağıtılmaya başlandı. Şişe kapakları engelli vatandaşlarımız için umut oluyor. Lütfen onların umutlarını söndürmeyelim. Unutmayalım hepimiz birer engelli adayıyız" dedi.

PLASTİK KAPAKLAR ENGELLİLERE UMUT OLUYOR
PLASTİK KAPAKLAR ENGELLİLERE UMUT OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 10:51:01
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 12:55:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?