2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Podyumda renli görüntüler

Bursa'da Özdilek Alışveriş Merkezleri tarafından geleneksel olarak düzenlenen 'Bursa Dog Show Köpek Güzellik ve İtaat Yarışması', renkli görüntülere sahne oldu. 

Bu yıl 5.'si düzenlenen yarışmaya 6 ay ve üzeri yaşta köpekler katıldı. 'Güzellik ve İtaat' kategorilerinde yarışan köpekler, gösterdikleri performansla jüriyi bir hayli zorladı. Güzellik kategorisinde köpeklerin deri, tüy ve dış güzelliklerine bakılırken, itaat eğitimi kategorisinde ise sahibinin komutlarına cevap vermesine bakıldı. Güzellik kategorisinde 'Küçük Irklar'da yarışan Öykü Evren'in Bediş adlı köpeği birinci olurken, 'Orta Irklar'da ise Onur Ertuğ'un Drasy isimli köpeği birinciliği elde etti. 'Büyük Irklar'da ise birinciliği Bülent Namlıoğlu'nun Raki adlı köpeği aldı. İtaat kategorisinde ise 'Orta Irklar'da birinciliği elde eden Onur Ertuğ'un Darsy adlı köpeği, bu kategoride de birinciliği kaptırmadı. 

Jüri üyeliğini Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Zehra Çelikok, Özdilek Firması Veteriner Hekimi Yasemin Bingül, K-9 Güvenlik Akademisi Eğitim Uzmanı Göktan Eker ve Köpek Eğitmeni Mesut Hazar'ın yaptığı yarışmada, dereceye giren köpek sahiplerine ödül paketi ve köpek çiftliği pansiyon ödülü verildi. 


Yarışma sonrası 2 dalda birincilik elde eden Darsy adlı köpeğin sahibi Onur Ertuğ, birincilik elde edeceğini tahmin ettiğini, ancak 2 dalda da birinci olacağını beklemediğini söyledi. Ertuğ, yarışmaya 6 aydır hazırlandığını ve köpeğine kendi eğitiminin yanısıra özel ders de verildiğini belirtti. 

Yarışmada ayrıca K-9 Türkiye Güvenlik Köpekleri Akademisi ve Sivil Savunma Ekipleri özel bir gösteri yaptı. Gösteri, izleyicilerden büyük alkış aldı. Yarışmada en büyük ilgiyi, Lolita adlı köpek ve minik yavruları topladı.
.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2006 Pazar 23:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?