3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Polis anonsu hayat kurtardı

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, devriye gezerken bir evin çatısından yükselen alevleri gören güvenlik güçleri, evde yaşayan çifti anonsla uyandırdı.

Uyanan ev sahibi, çatıda ardiye olarak kullanılan bölümde çıkan yangını kendi çabalarıyla söndürmeye çalışırken alevlerin arasında kalınca itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Konak Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Turan'a (57) ait iki katlı evin çatısında ardiye olarak kullanılan bölümde sabaha karşı yangın çıktı.

Bölgede devriye gezen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, saat 05.00 sıralarında uzaktan evin çatısından yükselen alevleri görünce önce itfaiyeyi aradı, ardından da hızla olay yerine giderek araçtan yaptıkları anonsla binada uyuyan Mehmet ve eşi Behice Turan'ın (52) uyanmalarını sağladı.

Uyanınca yangını fark eden Behice Turan hızla binadan çıktı. Mehmet Turan ise çatıya çıkarak yangına müdahale etti. Mahalle sakinlerinin de katıldığı söndürme çalışmaları sonuç vermeyince Turan alevlerin arasında kaldı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri, Mehmet Turan'ı alevlerin arasından çıkardıktan sonra yangını kısa sürede kontrol altına aldı.

El ve ayaklarında hafif yanıklar oluşan Mehmet Turan, olay yerinde muayene edildi.

Yangının, evin çatısında şarj edilen akülerin kısa devre yapmasından kaynaklandığı bildirildi.

a.a
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 11:03:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?