4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Polis kolejinin ilk mezunları

2004 yılında kurulan ve Türkiye'deki iki polis kolejinden biri olan Bursa Polis Koleji, ilk mezunlarını verdi. 297 öğrencinin eğitim öğrenim gördüğü kolejden 72 öğrenci mezun oldu.

Kolej bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya, emniyet amirleri ve öğrencilerin aileleri katıldı. Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, huzurun olmadığı yerde başka hiçbir şeyin olmayacağını ifade ederek mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Mezun olan öğrencilerin onurlu, şerefli ve kutsal bir mesleğin mensupları olarak bu teşkilata girdiklerini belirten Harput, "Öyle bir görev yapacaksınız ki, mazlumlar için sığınak olacaksınız, devlet ve millet düşmanları sizden köşe bucak kaçacak.

Siz huzurun ve nizamın bekçileri olacaksınız. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Sırtınızdaki elbise sizi sakın gurura kaptırmasın. O büyük bir şan ve şeref olduğu kadar size çok büyük mesuliyet yüklüyor. Hitap ettiğiniz kitle, sizin anneniz, babanız, kardeşleriniz ya da evlatlarınız olacak. Onlara sevgiyi, saygıyı her zaman engin bir deniz gibi göstereceksiniz. İnsanlar size rahatlıkla gelecek dertlerini, sıkıntılarını anlatacak ve onların dertlerine çare olduğunuz zaman görevinizi yapmanın mutluluğunu yaşayacaksınız" dedi.

Polis Koleji'nin 1938 yılında Atatürk'ün talimatıyla emniyet teşkilatına orta ve üst seviyede yönetici yetiştirmek üzere kurulduğunu kaydeden Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Celal Uzunkaya, "O günden bu yana 11 bin civarında mezun verdi. Eğitim emniyet teşkilatımızın da ülkemizin de en temel önceliklerinden, gelişmenin kaynağı ve kalkınmanın temel aracı olarak sayılan unsurlardan birisidir. Bizler polis kolejinde polislerimize geleceğe hazırlanma anlamında kaliteli eğitimi, her türlü bilgi ve beceriyi, teknolojiyi en ileri seviyede kullanma yeteneğini, başta yapılandırıcı eğitimler olmak üzere, hafıza kullanma teknikleri, etkili iletişim ve sorun çözme, test ve madde havuzu oluşturma, yabancı dil, bilişim teknolojileri konusunda en ileri eğitimi vermeye çalıştık ve gençlerimizi bilgi ve becerilerle donatmış olduk" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda dönem birincisi Muharrem Sönmez, yaş kütüğe plaket çaktı. Tören geçişinin ardından, Vali Harput koleji dereceyle bitiren 10 öğrenciye diploma ve çeşitli hediyeler verdi. Mezun olan öğrenciler keplerini fırlatarak büyük coşku yaşarken, öğretmenlerini omuzlara alarak tezahürat yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 15:10:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?