6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Polis Romanlarla karşı karşıya geldi

YEŞİL SAHADA POLİSLERLE ROMANLAR KARŞI KARŞIYA GELDİ

Hükümetin Roman açılımından sonra Bursa Polisi de Roman açılımında ikinci adımı attı. Roman Mahallesindeki halı sahada düzenlenen turnuvada polislerle Roman vatandaşlar karşı karşıya geldi. Çevik kuvvet polisi bir zamanlar adı olaylarla anılan mahallede Romanlarla yan yana müsabakayı izleyerek tezahürat yaptı.

Modern bir park haline getirilen eski Roman Mahallesi'ndeki karşılaşma, Emniyet Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Doğan ve Fatih Okçu ile Bursa Romanlar Derneği Asbaşkanı Orçun Zolun'un vuruşuyla başladı. Kıran kırana geçen müsabakada Toplum destekli polis ekipleriyle Demirkapı Mahallesi romanlarının oluşturduğu takım, Çevik Kuvvet polisiyle Hacıvat Mahallesi romanlarının kurduğu takımla karşı karşıya geldi. Hacıvat ile Çevik Kuvvet takımı, rakibini 6-1'lik skorla geçti.

Bol gollü geçen müsabaka renkli görüntülere sahne oldu. Emniyet yetkilileri ile üniformalı polisler, esmer vatandaşlarla yan yana oturarak maçı izledi. Esmer vatandaşlar, "Emniyetgücü" diye tezahürat yaparken, polisler sessiz kalmayı yeğledi.

Törende konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Doğan, "Bazı meslektaşlarımızla vatandaşlarımızın kurduğu takımlarla turnuva düzenlendi. Oluşturulan 20 takım 1.5 ay boyunca mücadele edecek. Amacımız vatandaşlarla olan ilişkilerimizi kuvvetlendirmek" diye konuştu.

Bursa Roman Kültürünü Kuvvetlendirme Araştırma Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Orçun Zolun da, "Amacımız kendimizi Bursa'ya tanıtmaktır. Kamberler Mahallesi Romanlara mal olmuş bir yer. Eski bir Roman mahallesi. Amacımız polislerle vatandaşları bir araya getirmek. Böylelikle vatandaşların gözündeki Roman imajını silmek istiyoruz. Herkes çok heyecanlı, ilk defa böyle bir organizasyon yapılıyor. İlk defa devletin elini üzerimizde hissediyoruz. İlerleyen günlerde daha da güzel organizasyonlar yapacağız. Yetkililerle görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Toplam 20 takımın karşı karşıya geleceği müsabakalar 1.5 ay boyunca sürecek.

YEŞİL SAHADA POLİSLERLE ROMANLAR KARŞI KARŞIYA GELDİ
YEŞİL SAHADA POLİSLERLE ROMANLAR KARŞI KARŞIYA GELDİ
YEŞİL SAHADA POLİSLERLE ROMANLAR KARŞI KARŞIYA GELDİ
YEŞİL SAHADA POLİSLERLE ROMANLAR KARŞI KARŞIYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 12:05:01
Güncelleme :9 Mayıs 2010 Pazar 15:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?