3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Polis sergisinde teknoloji gösterisi

Polis haftası kutlamaları çerçevesinde, güvenlik birimlerinin kullandığı bütün teknolojiler açılan sergide vatandaşlara tanıtılıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar'ın açılışını yaptığı sergide, suçluların tespitinde kullanılan bilgisayar destekli kriminal sistemlerden, şehrin suç haritasına kadar bütün sistem ve kayıtlar sergileniyor. Orhangazi Parkı yanındaki Cemal Nadir Sergi Salonu'nda bir hafta boyunca açık kalacak sergide en büyük ilgiyi silahlar görüyor. Açık alanda kullanılan M-16 makinalı tüfek ile bin 800 metre menzile kadar dakikada 100 adet mermi atılırken, FM tüfek ile şerit halinde dakikada 4 bin metreye kadar bin adet mermi gönderilebiliyor. Polisler toplum içinde ise CZ 15 artı 1 şarjörlü tabancayı tercih ediyorlar. Teşkilatta kullanılan bütün silahlar teşhir ediliyor. Sergide, narkotik köpeği Öncü de misafirleri rahatsız etmeden sakin duruşu ile dikkat çekiyor. Alman kurt kırması olan Öncü, fotoğrafını çekmek isteyenlere poz vererek büyük ilgi topluyor. Kriminal ekiplerin kullandığı bilgisayar destekli balistik inceleme ve karşılaştırmalar, parmak izi taramaları, sprey ile kurşun yolu tesipiti sistemleri görenleri hayrete düşürüyor. 

Sergiyi gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de parmak izini vererek kayıt altına girdi. Sistemde herhangi bir arama kaydı çıkmayan Şahin, polisin kullandığı teknolojik sistemlerin, delilden suçlaya gitme anlayışının geldiği noktayı göstermesi bakımından önemli olduğunu söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 16:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?